Güney Kürdistan’daki siyasi partiler Türk devletini kınadı

YNK, Goran, Bizutnawai Islami le Kurdistan ve Yekgirtuy İslami Kurdistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarını kınandı. Ortak açıklamada bu insanlık dışı saldırı kabul edilemez denildi.

Kürdistan Bölge Parlamentosunda grubu bulunan 4 Parti Türk Devletinin Şengal’e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını kınayarak, saldırıda şehit düşen peşmerge ve savaşçıların sorumlusunun Türk Ordusu olduğunu söyledi.

Açıklamanın metni şöyle;

Bugün sabaha karşı Türk Ordusunun uçakları, Kürdistan Bölgesi hakimiyetindeki toprakları ihlal etti. Şengal ve ilçelerindeki Peşmerge ve Savaşçı üslerini, sivil yurttaşların yaşadığı bölgeleri bombalayarak Peşmerge ve savaşçılarımızın şehit düşmesine sebep oldu.

Kürdistan Parlamentosunda grubu bulunan YNK, Goran, Bizutnawai Islami le Kurdistan ve Yekgirtuy İslami Kurdistan parlamenterleri olarak bu insanlık dışı saldırısını kınıyor, Türk Ordusunu yaşanan ölüm, yıkım ve karışıklıktan sorumlu tutuyoruz.

Bizler Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kamuoyuna Türk Ordusunun sınır ihlallerine engel olunması çağrısı yapıyoruz, çünkü bu saldırı uluslararası anlaşmaların ihlalidir.

Kürdistan’ın siyasetçilerine de bu sorun karşısında ciddi tutum alarak gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Biz bu Felaket vesilesi ile halkımızın taleplerini tekrar hatırlatarak toplumumuzun karşı karşıya olduğu sorunların çözümünde Güney Kürdistan Halkının isteklerinin esas alımasın istiyoruz.’’

KDP yetkililerinin açıklamalarında ise Türk devletinin saldırıları meşru gösterildi.