Güney Kürdistan Efrîn eylemleriyle yankılanıyor

Güney Kürdistan'n birçok kentinde Efrîn'e destek için alanlara akan on binler, Türk devletinin işgalini kınadı. Hewlêr'de ise BM'nin saldırılar karşısındaki sessizliği kınandı.

Güney Kürdistan halkı Türk devletinin Efrîn'e başlattığı işgal hareketini protesto etmek için birçok kentte ayakta. Türk devletinin işgal girişimi Güney Kürdistan'da Süleymaniye'nin yanı sıra Ranya, Koyê, Seyîdsadiq, Şengal ve Hewlêr kentlerinde protesto edildi.

RAPERÎN'DE 'KATİL ERDOĞAN' SLOGANLARI

Ranya'da Seyid Qadir Cami’nin önünde toplanan binlerce kişi, Ranya merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Katil Erdoğan", “Bijî berxwedana Efrîn” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından konuşan PYD üyesi Bekir Kobanê, “Türk devleti ve çeteleri Efrîn’de Kürt halkının iradesini kırmak istiyor. Ama Efrîn’de direnenler Türk devletinin işgaline izin vermeyecek. Efrîn için Kürdistan’ın dört parçasında da halk ayakta olmalı” dedi.

'HER YERİ EYLEM ALANINA ÇEVİRELİM'

Hewlêr’in ilçesinde ise Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadınlar öncülüğünde eylem düzenlendi. Eylemde konuşan yapılan açıklamada, “Xaneqîn’den Zaxo’ya kadar tüm gençlerin harekete geçmesi gerekir. Yine 4 parçadaki Kürdistan halkına da çağrı yapıyoruz. YPG-YPJ saflarında Türk devletinin komplosunu boşa çıkaralım.”

'ROJAVA'NIN YANINDAYIZ'

Süleymaniye'nin Seyîdsadiq ilçesinde düzenlenen eylemde de Türk işgalciliğine öfke vardı. Burada gençler adına yapılan açıklamada, Güney Kürdistan gençlerinin Rojava'nın yanında savaşmaya hazır olduğu kaydedildi.

'EFRÎN HEVESİ ERDOĞAN'IN KURSAĞINDA KALACAK'

Türk devletinin işgal hareketinin protesto edildiği yerlerden biri de Şengal'in Sinûnê kasabası oldu. Sinûnê kasabasından başlayan ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Xanesor kasabasına kadar devam etti. "Bijî Berxwedana Efrînê" ve "Efrîn hevesi Erdoğan'ın kursağında kalacak" sloganlarının atıldığı eylemde Êzidî halkını Efrîn'in yanında olduğu vurgulandı.

HEWLÊR'DE BM ÖNÜNDE EYLEM

Hewlêr'de ise bir grup aydın, yazar, gazeteci ve avukat Birleşmiş Milletler'in (BM) Hewlêr Ofisi önünde düzenledikleri eylemle, BM'nin saldırılar karşısındaki sessizliğini kınadı.