Güneyli şehit aileleri: Yenildikçe saldırıyorlar

Güneyli şehit aileleri, Maxmur Mülteci Kampı ve Asos Dağı'na dönük saldırılara karşı sessiz kalanları kınadı, birlik çağrısı yaptı.

Güney Kürdistanlı şehit aileleri, Maxmur Mülteci Kampı’na ve Asos Dağı'na dönük saldırılara sert bir dille tepki gösterdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komploya tepki olarak bedenini ateşe veren Sirvan Rauf’un ağabeyi Dara Yusuf, Türk devletinin yenildikçe saldırdığına dikkat çekti.

Kamptaki saldırıda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Yusuf, "Bu saldırının faşist Türk devleti ile KDP’nin ortak planı olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırılar Kuzey Kürdistan’da gerillanın direnişi ve HDP’nin siyasi alanında elde ettiği kazanımlar ile Rojava’da halkımızın gerçekleştirdiği devrimi hazmedemedikleri için oluyor. Şehit aileleri olarak, bir daha katliamlar yaşamamamız için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Olabilecek katliamların önüne ancak böyle geçebiliriz. Bu katliamlara karşı en üst düzeyde karşı koymalıyız diyorum" diye konuştu.

'ERDOĞAN SADECE PKK'YE DEĞİL, TÜM KÜRTLERE DÜŞMAN'

Güney Kürdistanlı şehit ailelerinden İbrahim Mıhemmed Emin, şöyle dedi:

"Biz Güney Kürdistan PKK Şehit Aileleri Komitesi olarak, Asos ve en son da Maxmur’a yönelik faşist Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırıları lanetliyoruz. Kürtlerin dostunu düşmanını iyi tanımasının vakti gelip geçti. Bu saldırılar ve saldırılar sonucu katliamlar olmasına rağmen Güney Kürdistan’daki partilerin sessizliği ve seyirci kalması beni düşündürüyor. Asos’a istedikleri zaman uluslararası, bölge hükûmetimizin yasaları ve Irak devletinin yasalarını çiğneyerek gelip bombalıyorlar.

Kampta sivil halkımızı, Asos’da sivillerin köylerini, evlerini, tarla, bahçe, bağ, bostanlarını rahatlıkla bombalıyorlar. Ama hâlâ uluslararası alanda, BM ve Güneyli partiler ile yönetimde sessizlik var. Erdoğan ve Türk devleti bu saldırılarla düşmanlıklarını bir kez daha net bir şekilde ortaya koydu. Erdoğan ve Türk devleti sadece PKK’ye değil, tüm Kürtlere düşmanlık yapıyor. Biz de buna karşı halk, siyasi parti ve Kürdistan’ın dört parçası olarak tepki göstermeliyiz.”

'SES ÇIKARMAYARAK ORTAK OLUYORLAR'

Yine şehit yakınlarından Çinar Mıhemmed Emin ise şunları belirtti: "Türk devleti önce Kürdistan’ın dağlarını, köylerini bombalıyordu. Şimdi Kürdistan’ın orta yerindeki kampı bombalamaya başladı. Ne yazık ki Güney Kürdistan hükûmeti, siyasi partileri bu saldırılara karşı hiç kendini sorumlu görmüyor, sesini çıkarmıyor. Bölge hükûmeti ve partilerimizle birlikte Irak devleti de bu saldırılara hiç sesini çıkarmayarak ortak oluyor. Türk devleti bu saldırılarla Güney Kürdistan hükûmeti, partileri ve Irak devletine de saldırmış oluyor ancak ona rağmen sessizlik sürüyor.”