Güven, Gezen’in mezarını ziyaret etti

Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla 200 gün açlık grevi direnişi yapan Güven, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde fedai eylem yaparak, şehit düşen Zülküf Gezen’in mezarını ziyaret etti.

Öcalan’a yönelik tecride karşı 8 Kasım 2018’de açlık grevi başlatan ve eylemini 200’üncü gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tecridi protesto etmek amacıyla 17 Mart’ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in ailesini ve mezarını ziyaret etti. Gezen’in Amed’in Bağlar ilçesinde bulunan evinde ziyaret eden Güven’e, HDP’li vekil Saliha Aydeniz ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de eşlik etti.

Güven ile anne Havva Gezen’in buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Ziyarette konuşan Güven, Gezen’in tecridin kırılmasında öncülük ettiğini belirterek, “Bu hamleyi ben başlattım ancak Zülküf ve diğer arkadaşlarımız güçlü bir mesaj verdi. Devlete, ‘Önderliğimize, halkımıza sahip çıkıyoruz’ mesajı verdi. Kürt halkına ise ‘ayağa kalkın’ mesajı verdi” dedi.

Gezen ile birlikte tecride karşı yaşamına son verenlere söz verdiklerini, Kürt halkının özgürlüğü için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Güven, “Zorlu bir yolculuğa çıktık. Ya tecridi kıracağız ya da bu yaşamı kabul etmeyeceğimizi belirttik. Kürt halkı Zülküf ile gurur duyuyor” diye konuştu.

Güven, daha sonra aileyle birlikte Zülküf Gezen’in Bağlar ilçesinin Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti. Bu ziyarete DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve HDP’li vekil Musa Farisoğulları da eşlik etti. Okunan dualar ardında Güven, şunları söyledi: “Zülküf yoldaş, arkadaşlarıyla birlikte yarınlarımızı aydınlattın. Bu hamleyi başarıya ulaştırdın. Sana müjdeler olsun; Sayın Öcalan’ın sesi duyuldu ve bütün dünyaya yayıldı. Sayın Öcalan’ın selamını aldık. Ancak sizin aramızda olmamanızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Havva anneye söz vermiştim; sana müjde vereceğimi söylemiştim. Sana müjdeyi getirdim.”

Ortadoğu ve Türkiye’de kalıcı barışın Öcalan ile sağlanabileceğinin altını çizen Güven, “Sen Sayın Öcalan’ın bu gücünü bildiğin için bu eylemi gerçekleştirdin. Mekanın cennet olsun, yüreğin şad olsun” dedi.