Güven'in kaldığı cezaevine yürümek isteyenler engellendi

 Diyarbakır E Tipi Cezaevinde 66 gündür açık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in duruma dikkat çekmek amacıyla cezaevine yapılmak istenen yürüyüşe polisler saldırdı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle 66 gündür açlık grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in durumuna dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevin yürümek isteyen kitleye polis saldırdı.

Aralarında Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları'nın da bulunduğu yüzlerce kişi, HDP il binasından Güven'in rehin tutulduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Güven’in fotoğraflarını taşıyan grup, “Bijî berxwedana zindanan”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları ve zılgıtlarla yürüyen grup, Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA tipi zırhlı araçlarla engellendi. Yürüyüşte ısrarlı olan milletvekilleri ve halk, polislerce darp edildi. 

Polisin yürüyüşü engellemesi üzerine, yüzlerce kişi sloganlar ve zılgıtlarla il binasına geçti. Polisin il binası önündeki ablukası da devam ediyor.