Hakkari'de gerilla askeri mevzilere girdi

HPG gerillalarının Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri mevzilere girerek üç mevzi ve bir barınağı imha ettiği, en az 15 askerin öldüğü bildirildi. Çatışmalarda bir gerilla da hayatını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çarçella alanında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Açıklamaya göre Meclis tepesi adı verilen bölgede konumlanan Türk askerleri gerilla tarafından iki koldan vuruldu.

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında yapıldığı belirtilen eyleme ilişkin bilgiler verildi:

“27 Ağustos günü saat 15.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Meclis tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulan bu eylemde güçlerimiz düşman tepesine girmiş ve 3 mevzii ile 1 barınağı tümden imha etmiştir. Güçlerimizin fedai bir tarzda düşman tepesine girdiği bu eylemde toplam 15 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır.”

MEVZİLERE GİREN BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM, “Düşman mevziilerinin üzerine fedaice giden Musa Rojdin arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu bilgiler yer aldı: “Eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, insansız hava araçları ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğiyle skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Ölü ve yaralıları uzaklaştırdıktan sonra işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır.”

HPG-BİM, hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Musa Rojdi
Adı Soyadı: Bedri Bozkurt
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asiye - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2018 / Hakkari

Musa – Bedri Bozkurt

Açıklamada ayrıca Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde de Türk işgal güçlerine yönelik bir eylem düzenlendiği ve 5 mevzinin imha edildiği kaydedildi.

BRADOST’TA 5 MEVZİ İMHA EDİLDİ

HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şu ayrıntıları verdi: “28 Ağustos günü saat 07.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlikan tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 4 koldan yoğun ateş altına alınan düşman tepesinde 5 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 1’i tepe komutanı olmak üzere 4 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Lelikan ve Bênesenanê köylerinin çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait olan bazı hayvanlar telef olmuştur.”

13 Ağustos günü işgalci Türk ordusunun Amed’in Lice ilçesine bağlı Pirejman alanında bir operasyon başlattığını belirten HPG-BİM, “Bu operasyon 14 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” dedi.

Açıklamada 10 Temmuz’daki bir gerilla eylemine ilişkin de bilgi verildi: “10 Temmuz günü güçlerimiz, Lice ilçesine bağlı Tim tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”