Hakkari’de gerilla eylemi: 2 mevzi imha oldu, 3 asker öldü

HPG gerillaları Çukurca’da Türk ordusuna ait mevzilere yönelik olarak düzenlediği eylemde iki mevzinin imha olduğu, 3 askerin öldüğü bildirildi. Türk savaş uçaklarının da Güney Kürdistan’da sivillere ait bir aracı bombaladığı belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki eyleme ilişkin detaylar verdi. Açıklamaya göre gerillalar bir tepede bulunan mevzileri hedef aldı.

ÇUKURCA’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ, 3 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in açıklamasındaki detaylar şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Haziran günü saat 18.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, 3 düşman askeri ise öldürülmüştür.”

GARÊ, HAFTANİN, METİNA VE SİDEKAN’A HAVA SALDIRISI

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının 27-28 Haziran’da Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar düzenlediğini de belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

“27 Haziran günü saat 11.00 sularında Gare bölgesine bağlı Ergene alanını, Heftanin bölgesine bağlı Keşan alanını ve Metina bölgesine bağlı Sıtuna, Golka tepesi ve Dola Bazê alanlarını bombalamıştır.

28 Haziran günü saat 0930’da ise savaş uçakları Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Jilya köyünde yöre halkına ait olan bir aracı bombalamıştır.”