Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG gerillaları, Çukurca ve Şemdinli’de Türk ordusuna eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

22 Ocak günü saat 13.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şikêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakolda bulunan düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞEMDİNLİ

14 Aralık 2017 tarihinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Güney Kürdistan sınırları içerisine doğru bir işgal harekatı başlatmıştı. Güçlerimiz Kanireş alanında konumlanan işgalci askerlere yönelik 22 Ocak günü saat 14.00’da bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Aynı gün saat 20.00 sularında ise işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

22 Ocak günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine bağlı Karker mıntıkasını bombalamıştır.