Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca ve Şemdinli’deki gerilla eylemleri ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

HPG-BİM tarafından yapılan günlük açıklamada şu bilgiler yer aldı:

‘’2 Nisan günü saat 10.30’da YJA Star güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şkêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve binaların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

1 Nisan günü saat 10.00’da güçlerimiz yine Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

1 Nisan günü güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Adılbeg alanında işgalci TC ordusunun birliklerine yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları saat 15.30 sularında Zap bölgesine bağlı Kunişka ve Şehit Munzur alanı ile Xakurkê bölgesine bağlı Şuşanê köyünü ve Xakurkê köprüsünü bombalamıştır.’’