Hakkari’de işgal ordusuna ağır darbe

HPG gerillalarının yürüttüğü Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş hamlesi sürüyor. Hamle kapsamında işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde 34 Türk askeri öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’de işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler gerçekleştirmiştir.

16 Temmuz günü saat 21.30’da işgalci TC ordusuna ait zırhlı araçlardan oluşan bir konvoy Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kanî Orê alanında güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimiz, ilk olarak atış menziline giren konvoyun ortasında yer alan kirpi tipi zırhlı bir aracı sabotajla imha etmiştir. Bu vuruşla birlikte ikiye bölünen konvoyun diğer araçları da güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. B7 (RPG) roketleriyle hedef alınan diğer bir kirpi tipi araç da alev alarak imha olmuştur. Yaklaşık yarım saat süren eylemde tespit edilebilen 16 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu Kanî Orê alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Düşman güçleri araç enkazları, ölü ve yaralı askerlerini eylemden 4 saat sonra, 17 Temmuz günü saat 02.00’da alandan uzaklaştırabilmiştir.

Hamle kapsamında güçlerimiz bir süredir Hakkari’nin Esendere alanında kontra faaliyet yürüten ve gençlerimizi ajanlaştırmaya çalışan özel bir jandarma birliğini takip altına almıştır. Uzun süre denetimde tutulan JÖH askerleri 2 transit araçla Esendere’den Gever’e ilerlerken 17 Temmuz günü saat 10.10’da Bilindbasan ve Sorya köyleri arasında güçlerimizin hedefi olmuştur. Transit araçlardan biri tümüyle imha edilirken, diğer transit araç da darbelenmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 18 asker öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmış ve Bilindbasan köyü çevresinde bir operasyon başlatmıştır.

Aynı hamle kapsamında YJA Star güçlerimiz 16 Temmuz günü saat 12.30’da Gever’e bağlı Çarçella alanındaki Bayê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

17 Temmuz günü saat 14.00’da ise güçlerimiz Çelê’ye bağlı Şehit Mazlum tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı düşmana askeri sayısı tespit edilememiştir.

ERZİNCAN’DA GİZLİ BİRLİĞE EYLEM

15 Temmuz günü güçlerimiz Erzincan’ın Çağlayan beldesine bağlı Derebağ köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Güçlerimiz, bir süre denetimde tutulan askerlere yönelik saat 19.00 sularında bir eylem gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman askerlerinden 2’si öldürülmüş, 1’i ise yaralanmıştır.

Eylemden sonra ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı ağır silahlarla rastgele taramıştır.

OPERASYONLAR SONUÇSUZ BİR ŞEKİLDE GERİ ÇEKİLDİ

9 Temmuz günü işgalci TC ordusu Mardin’in Bagok alanında bir operasyon başlatmıştır. Konferans, Şehit Xemgin ve Şehit Bêrivan tepelerinin yamaçları ile Navsere mıntıkasına indirmeler yaparak arazide pusulama faaliyeti yürüten işgalci TC ordusu operasyon esnasında köylülere ait arazileri ateşe vermiştir. Yangını söndürmeye çalışan bölge halkı, düşman askerlerince engellenmiştir. Operasyon 17 Temmuz günü sonuç alamadan alandan geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusunun 7 Temmuz günü Mardin’in Omerya alanında başlattığı operasyon ise 10 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

AMED’TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

13 Temmuz günü saat 00.00’da işgalci TC ordusu kobra tipi taariz helikopterleri, keşif ve savaş uçakları desteğinde Amed’in Şehit Serxwebun alanında bir operasyon başlatmıştır. İşgal ordusu 13 Temmuz günü saat 04.00’a kadar alanı bombalayarak asker indirmesi yapmıştır. İndirmelerden hemen sonra güçlerimiz ile işgal güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 4 gerillamız şehadete ulaşmıştır.

GERİLLA ALANLARINA SALDIRI

17 Temmuz günü saat 20.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Xakurke bölgesine bağlı Ermuş ve Karker alanlarını bombalamıştır. Yine aynı gün saat 17.40’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şikefta Brîndara ve Kurojaro yamaçlarını bombalamıştır.”