Hakkari’de sahte seçmen sayısı çoğalıyor

Hakkari merkez ve ilçelerinde sahte seçmen kayıtları giderek çoğalıyor. Hakkari’de binlerce sahte seçmen kaydı yapıldığı ortaya çıktı.

Her seçim döneminde Hakkari ve ilçelerinde ağır bir yenilgi alan AKP, Hakkari’de de umudunu sahte seçmenlere bağladı. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim öncesinde Hakkari merkez ve ilçelerinde binlerce sahte seçmen kaydı çıkmaya başladı. Hakkari’de hemen hemen her eve onlarca hatta yüzlerce sahte seçmen kaydı yapıldı.

Özellikle sınırda bulunan Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde asker ve polis sayısı seçmen sayısını geçerken, şimdi de sahte seçmen kaydı yapılmaya başlandı. Sahte seçmen sayısı Hakkari ve ilçelerinde binlerce sayıya ulaştı. Hakkari ve ilçelerinde oturanlar, kendi evlerine bile sahte seçmen kaydının yapıldığın söyledi. Hükümetin hileyle belediyeleri kazanamayacaklarını dile getiren Hakkarililer, AKP ve YSK’ye tepki gösterdi. AKP ve YSK’nin bu oyunu ortak oynadıklarını dile getiren halk, ne olursa olsun, AKP’nin Hakkari ve ilçelerinde büyük bir yenilgi alacaklarını belirtti.