Hakkari, Van ve Siirt’te gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde 9 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG sitesinde yer alan açıklamanda verilen bilgiler şöyle:

ÇUKURCA’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

''Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir;

26 Temmuz günü saat 17.00’da Hakkari Çukurca’ya bağlı Şehit Botan tepesindeki işgalci Türk Ordusu askerlerine dönük güçlerimiz tarafından bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası düşman askerleri kendi çevrelerini rastgele tararken akşam 21.00 sularında ise ölü asker cenazesini helikopter ile kaldırmıştır.

27 Temmuz günü yine Hakkari Çukurca’ya bağlı Şehit Botan tepesine bu kez ağır silahlarla eylem yapan güçlerimiz, burada 2 mevziyi imha etmiştir. Yapılan eylemde 4 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası işgalci Türk Ordusu, bölgeyi obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.

ŞEMDİNLİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

26 Temmuz günü saat 12.15’te Hakkari Şemdinli’ye bağlı Geniş Tepesinde konuşlanan işgalci Türk askerlerine dönük güçlerimiz tarafından bir suikast eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylem sonucunda 1 asker öldürülmüştür. Askerler eylem sonrası havan toplarıyla çevrelerini bombalamıştır.

SİİRT’TE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Temmuz günü saat 06.20’de Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür Devrimci Hamlesi çerçevesinde Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Erbo ve Velkanıs karakolları arasında bulunan işgalci Türk Ordusu askerlerine dönük güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Transit araç ile asker değişimi esnasında güçlerimiz aracı ateş altına almıştır. Yapılan atışlar sonucunda 1 asker öldürülürken diğer ölü ve yaralı askerlerin sayısı ise netleştirilememiştir.

VAN’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

26 Temmuz günü saat 07.10’da Van’ın Çatak ilçesine bağlı Tıngê karakolu nizamiyesinde bulunan işgalci Türk Ordusu askerlerine yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Karakol nizamiyesi önündeki 5 askerin hedef alındığı eylemde 2 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

Eylem sonrası işgalci Türk Ordusu, alanı tank, obüs ve havanlarla bombalamıştır.''