Hakkari ve Batman'da siyasi soykırım operasyonları

Batman ve Hakkari'de çok sayıda kişi siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alındı. 

HAKKARİ

Hakkari kent merkezinde evlere yapılan siyasi soykırım operasyonunda iki kişi gözaltına alındı. Medrese Mahallesi'nde Pervin Aksaç (20), Gazi Mahallesi'nde Oktay Durgun (23) adlı gençler gözaltına aldı.

Yüksekova ilçesinde de yarın İlçe Stadyumu'nda kutlanacak Newroz alanına pankart asan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe yöneticileri Mehmet Emin Seven, Derya Özdemir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri Nurettin Atsız ve Seracettin Kına gözaltına alındı. 4 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BATMAN 

Batman'ın Korik Mahallesi'nde ikamet eden Erden Ailesi'nin evine sabah saatlerinde polislerce yapılan baskında tüm aile gözaltına alındı. “İhbar var” iddiasıyla yapılan baskında evin tüm eşyaların dağıtıldı. Baskında Baba Reşit, çocukları Halil, Mahsum, Adil, Sonya ve Emine Erden ile evde misafir olarak bulunan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Mehmet Yıldırım gözaltına alındı. Aynı zamanda TJA aktivisti olan Emine Erden ile HDP’li Mehmet Yıldırım'ın polis tarafından darp edildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.