Halfeti Belediye Eş Başkanı'nın duruşması görüldü

Rehin tutulan Halfeti Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram’ın da aralarında olduğu 7 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İşgal edilen Halfeti Belediyesi'nin Eş Başkanı Mustafa Bayram’ın tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  

5’i tutuklu 7 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında, Mustafa Bayram, Leyla Akçam, Avni Gölbür ve Mehmet Binici bulunurken, Bayram’ın ailesi ve avukatları da duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan 2 kişi ise mazeret bildirdiği için katılmadı.

Savcı, iddianamedeki suçlamaları tekrarlayarak, “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüşler Kanununa muhalefet etmek” suçlamalarından her birinin ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti. 

ERTELENDİ

Tutsaklar ve avukatları savunma için ek süre istedi.

Mahkeme Heyeti, tutuklu yargılanan ancak yoğun bakımda bitkisel hayatta olduğu için savunması alınamayan Ahmet Kılıç’ın dosyasının dava dosyasından ayrılmasına, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Aralık’a erteledi.