Halk inisiyatifi: Kobanê ruhu ile Efrîn’i sahiplenelim

Kuzey Kürdistan Halk İnisiyatifi: “Kuzey Kürdistan halkını, kadınları ve gençlerinin Efrîn etrafında kenetlemeye ve “Faşizm Kaybedecek, Efrîn Kazanacak” şiarıyla eylemselliğe ve alanlara çağırıyoruz.

Türk devletinin işgal amaçlı Efrîn’e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kuzey Kürdistan Halk İnisiyatifi, şunları belirtti:

“Rojava direnişi şahsında Ortadoğu halklarının özgürlük arayışı her geçen gün kendi sistemini inşa etmekte. Bin yılların süre gelen kölelik dayatmasına karşı fedai bir tarzda Kürt özgürlük hareketi öncülüğünde gelişen bu mücadele, açığa çıkardığı değerler ile demokratik haklar konfederalizminin en somut örneği haline gelmiştir.

Genelde 40 yıldır yürütülen mücadele özelde ise Türk devlet geleneğinin bir türevi olan insanlık dışı katliamcı DAİŞ çetelerine karşı yürütülen 4 yıllık mücadele tarihte Kürtlerin öncülüğünde hakların yeniden değerleriyle buluşturma noktasında gelmiştir. Tüm bu özgürlük ve direniş eğilimine karşı yüzyılın inkar ve imhacı geleneğinin öncüsü konumundaki Türkiye devlet faşizmi bu özgür örgütlülük gücüne karşı işgalci, katliamcı ve soykırımcı yaklaşımıyla boğma arayışındadır. Kurtuluş temeline Kürt düşmanlığı koyan bu faşist, soykırımcı Türk devlet geleneği arkasında ikiyüzlü geleneğiyle devletleri de olarak, Rojava, Efrîn şahsında Kürt kazanımlarına bir imha saldırısı başlatmıştır.

Başını AKP-MHP-CHP faşizminin çektiği ve işbirlikçi onursuz Kürt ihanetçilerinin de destekleriyle yürütülen kürdü imha ve işgalci yaklaşımının tarihin en görkemli halkının direnişine çarpacağı ve yıkılacağı açıktır. Erdoğan-Bahçeli Kemalist diktatoryasının Kürtler ve Ortadoğu halklar gerçekliğine dayattığı ölüm cenderesi dışında bir şey değildir. Ama bu faşist blokun hesaplayamadığı tek doğru Halkların direniş karakterinin tarihten bu yana kazandığı ve kazanacağı gerçeğidir. Tüm bu gerçekler bilinerek özelikle tarihi Kobanê zaferinin 3. yıldönümüne girdiğimiz be dönemde Kuzey Kürdistan halkını Kobanê’yi sahiplenme ruhu ve tarzıyla Efrîn işgaline karşı topyekün direnişle ve seferberlik ruhuyla karşı durmak gerektiği açıktır.

Nasıl ki karşı faşist, işgalci, soykırımcı blok tüm argümanlarıyla Kürt düşmanlığı üzerinden Efrîn’e saldırı halindeyse bunu kat be kat aşan topyekün direniş karakteriyle bir olma; Erfin’e, Efrîn mücadele gerçeğine karşı seferberlik ruhuyla akın akın alanlarda tüm Kuzey Kürdistan halkını, kadınları ve gençlerinin Efrîn etrafında kenetlemeye ve “Faşizm Kaybedecek, Efrîn Kazanacak” şiarıyla eylemselliğe ve alanlara çağırıyoruz.”