Halk Savunma Merkez Karargahı'ndan 'Kahramanlık Haftası' mesajı

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Kahramanlık Haftası” dolayısıyla yayınladığı bir mesajda, geçmişte olduğu gibi bu dönemde de tarihi başarılar elde edeceklerini vurguladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı yayınladığı yazılı mesajda, “Kahramanlık Haftası”nı kutladı. Mesajda, “Kürdistan halkı 21-28 Mart tarihlerini kahramanlık haftası olarak kutlamaktadır. Bu tarihler mücadelemizin öncü kadrolarından Çağdaş Kawa Mazlum Doğan ve Kürdistan gerillasının efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz (Egîd)’in şahadet tarihleri olmaktadır” diye hatırlatma yapıldı.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi: “Kürt halkının Kahramanları olarak tarihe geçen her iki yoldaşın fedaice duruşu ve yarattıkları, PKK gerçeği ve Önder Apo’nun ideolojik duruşunun pratik ifadesi olarak Kürdistan devrimini günümüze taşıyan temel çizgi olmuştur. Mazlum Doğan arkadaş, 12 Eylül faşizmine karşı Zindanlarda dayatılan teslimiyete karşı direniş çizgisinin ifadesi olurken, Egîd arkadaş da zindan direnişini Kürdistan dağlarına taşıyarak, 15 Ağustos 1984 yılında ilk kurşun olarak ifade edilen Şemdinli-Eruh eylemlerinin komutanlığını yapmış, Kürdistan gerillacılığının fedaice savaş tarzını ortaya koymuştur.

Komutan Egîd’in savaşçı ve komutan ruhu, yok olmanın eşiğinden olan halkımızı yeniden diriltmiş ve bugün savaşan ve düşmana karşı boyun eğmeyen bir halk gerçekliğine kavuşturmuştur. Kürt halkının Ulusal Kahramanı olan Komutan Egîd’in çizgisiyle mücadele eden ve savaşan Kürt Özgürlük Hareketi PKK, 40. yılında halklaşan bir özgürlük mücadelesine dönüşmüştür.

Bugün PKK, sürekli yükselen bir özgürlük hareketine dönüşmüşse, bu Kahraman şehitlerimiz sayesinde gerçekleşmiştir. Komutan Agîd öncülüğünde başlayan ve gelişen gerilla mücadelemiz, bugün Karadenizden Şahoy’a, Zagroslardan Serhad’a, Botan’dan Amanos’a, Şengal-Maxmur’dan Rojava’ya kadar dört parça Kürdistan’da soykırımcı düşmana karşı fedaice bir tarzda amansız bir mücadeleye dönüşmüştür. Kürdistan özgürlük mücadelesi bugün sadece Kürdistan için değil, AKP-MHP-DAİŞ faşizmine karşı verdiği mücadele sayesinde Ortadoğu ve tüm insanlık için bir umut haline gelmiştir.

40. Yılını yaşayan özgürlük mücadelemiz bu güne kadar Agîd çizgisinde yürüyen binlerce kahraman şehidimizin emekleri ile yükselmiş ve bugüne kadar gelmiştir. 2018 yılında mücadelemizin içine girmiş olduğu tarihsel aşama her zamankinden daha fazla Agîd ruhuna ihtiyaç duymaktadır. Önder Apo’nun çizgisinde büyük Komutan Agîd’in takipçiler olarak bu ruhu yükselterek bu dönemi büyük başarıyla karşılayacağımızın büyük imkanları vardır. Birkaç kişi ile başlayan özgürlük mücadelemiz bugün on binlerce savaşçısı ve milyonların yüreğinde yer eden halk gerçekliği ile geçmişte olduğu gibi bu dönemde de tarihi başarılar elde edecektir.

Şahadetinin 32. yılında Büyük Komutan Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygı ile eğiliyor ve Komutan Egîd’in büyük bir cesaret ile yarattığı askeri kültürün tüm Kürdistan Halk Savunma Kuvvetleri için her zaman yol gösterici olacağına inanıyor ve bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürütün tüm yoldaşlarımızın Kahramanlık Haftası’nı kutluyoruz.”