'Halkı esas alan bir yönetim ile geleceğiz'

Göreve geldiklerinde halkı esas alacaklarını söyleyen HDP Beytüşşebap Belediye Eşbaşkan adayı Cahit Özkan, "Halkımız için gerekli olan neyse önceliğimiz de o olacak" dedi.

Kürdistan'da, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sandıktan çıkacak sonuçlar konusunda gözlerin çevrildiği kentlerden biri olan Şırnak’ta isimlerin netlik kazanması ile seçim çalışmaları da hız kazandı. HDP’nin Beytüşşebap Belediye Eşbaşkan adaylarından Cahit Özkan (53), tespit edilmiş yüzlerce hayali seçmen kaydı ile seçildikleri takdirde yapacaklarına ilişkin konuştu. Doğup büyüdüğü Beytüşşebap’ta 30 yıldır memur olarak çalışan Özkan, emekliye ayrıldıktan sonra evde oturmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

Memuriyet yaşamı boyunca siyasi bir çalışma yürütmediğini ama her zaman ilgilendiğini ifade eden Özkan, "Emekli olunca evde oturmak gibi bir niyetim olmadı. Ben de partideki ve siyasetteki yerimi aldım. Bölgede birçok parti var. Ama ister tüzüğü ile ister hak, hukuk ve barışa taraf olması ile benim için HDP esastı. Memuriyet hayatımda siyasi anlamda hiçbir aktif çalışma içerisinde yer almadım. Ama bundan sonra halkımıza elimden geldiği kadar hizmet edeceğim" dedi.

ZALİMİN MAZLUMA NE YAPTIĞINI DA GÖRDÜK

"Memur olduğumuz zamanlarda biraz daha rengimizi belli etmemeye çalışsak da yaşananları görüyor duyuyorduk. Zalimin mazluma ne yaptığını da görüyorduk" diyen Özkan, bölge halkı için siyasetin yaşamın her alanında olduğunu da kaydetti.

Özkan, "Bölgemizde kavga da baskı da her zaman vardı. Çok kanlı yıllarımız da oldu burada. 92 Newrozu'nda yine memurdum. Şansa o günde iş için Şırnak merkeze gelmek zorunda kalmıştık. Burada yaşananlara bizzat kendi gözlerimiz ile tanık olduk. Küçük bir araba ile gelmiştik o sıra kaç insan alabilirsek kurtarabilirsek o cehennemden kârdır diyerek tam 17 kişi almıştık o küçücük araca. Burada yaşanan olaylar bireysel meseleler değildi. Bir halkın üzerinde yapılan baskı ve zulümdür" diye konuştu.

‘AHLAKSIZLIĞIN EN ÜST HALİ BU’

Oy kullanma hakkının herkese verilmiş olduğunu hatırlatan Özkan, "Ne ırk, ne mezhep, ne de mevki ayrımı yapılmadan, polisi de askeri de halkı da kime isterse gelir oyunu kullanır. Her işte olduğu gibi bunda da ahlak çerçevesinde olması gerekir. İlçemize taşınan oylar ise ahlaksızlığın ta kendisidir. Buranın toplam nüfusu 4 bin 500. Çoluğu çocuğu ile bu kadar. Ama şu an oy kullanabilecek seçmen sayımız 5000 olarak gösterildi. Bu ne ahlaka ne insanlığa sığar. Halkımızın bizim ile birlikte olduğunu biliyoruz. Halkımıza da kendimize de güvenimiz tamdır" şeklinde konuştu.

Her şeyden önce halkı esas aldıklarını ifade eden Özkan, "Biz ilk önce halkı esas alırız. Halkımız için gerekli olan neyse önceliğimiz de o olacak. Hizmetlerimizde bunlara dikkat edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.