Halkı gibi özgürlüğe inat eden coğrafya

İşgalci Türk devletinin bombardımanı sonucu Kortek köyü ve çevresinde yangın çıktı. Çıkan yangında binlerce ağaç küle dönerken, birçok hayvan da telef oldu.

Kürt halkına soykırımı dayatan işgalci Türk devleti, 11 Haziran tarihinde Güney Kürdistan'a işgal amaçlı operasyona başlayacağını resmen ilan etti. Yapılan bu saldırı kuşkusuz yeni değildi. Türk devleti uzun zamandır Kürdistan özgürlük mücadelesine karşı imha amaçlı her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. Kürt halkı ise saldırılara karşı her zaman güçlü bir şekilde direniyor.

Türk devleti sadece Kürdistan özgürlük mücadelesine saldırmıyor, verimli Kürdistan doğasını da tahrip etmeye çalışıyor. Diktatör Tayyip Erdoğan, iktidarı uğruna çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden Kürdistan'daki bütün canlıları hedefliyor. 2010 yılında ailesinin beş üyesi ile birlikte Kortek yolu üzerinde Türk devletinin savaş uçakları tarafından öldürülen küçük Solin, Türk devletinin saldırgan vahşetinin ağır ve açık bir örneği.

YANGINDA HAYVANLAR TELEF OLDU, BİNLERCE AĞAÇ İSE KÜLE DÖNDÜ

Türk devleti Kürdistan coğrafyasını sistematik bir şekilde her sene yakıyor. Birkaç gün önce de Kortek köyü çevresi bombardıman sonucu ateşe verildi. Yakılan ormanlık alanda binlerce ağaç küle döndü.

İki gün süren yangın küçük Solin ve ailesi için yapılan anıtın da içinde bulunduğu geniş bir alana yayıldı. Yangın bölge halkının kendi çabaları sonucunda söndürüldü. Yangın sonucu birçok hayvan da telef oldu. Külle dönmüş ormanlık alanda hayatta kalmayı başaran kimi hayvanlar inatla yeniden yuvalarını kurmaya çalışıyordu.