Hareketli timler ağır silahlarla vurdu

Hareketli timler Zap ve Xakurkê ile Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine yönelik ağır silahlarla eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat merkezi, “Hareketli timlerimiz Zap ve Xakurkê ile Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik ağır silahlarla eylemler gerçekleştirmiştir. İşgalci Türk ordusu Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini yasaklı bombalarla 1 kez bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

6 Ocak saat öğlen saatlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Ocak’ta Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak, darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

5 Ocak’ta saat 14:45’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

26 ve 31 Aralık ile 4 Ocak’ta Avaşîn’nin Şukê ve Sitûnê Bölgesi savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

5 ve 6 Ocak’ta Xakurkê’nin Girê Şehîd Kamûran ve Geliyê Lolan ile Girê FM Direniş Alanı ve Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri havan, obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”