Hatay’da hayatını kaybeden iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Piling Mardin ve Rojhat Batman isimli gerillaların 29 Ağustos tarihinde Hatay’da ‘şehit düştüklerini’ açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, geçtiğimiz 29 Ağustos tarihinde Hatay’da başlatılan operasyon ve çatışmanın ayrıntıları yer alıyor. Açıklamaya göre, Hatay’ın Payas ilçesi kırsalında Türk ordusu ile gerilla güçleri arasında meydana gelen çatışmada çok sayıda asker öldürüldü.

HPG, söz konusu çatışmada Rojhat Batman ve Piling Mardin isimli gerillaların da hayatını kaybettiğini bildirdi.

Çatışmaya ve gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı HPG açıklaması şöyle:

29 Ağustos 2018 tarihinde saat 18.40’da işgalci TC ordusu Hatay’ın Payas ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştı. İşgalci güçler savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından alanda arama-tarama faaliyeti yürüten düşman birlikleri ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Rojhat ve Pılıng yoldaşlarımız son mermilerine kadar çatışarak şehadete ulaşmışlardır. 30 Ağustos günü saat 06.00’da ise güçlerimiz, operasyonun bir birliğini hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rojhat Batman
Adı Soyadı: Yılmaz Aydemir
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Kısmet - Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ağustos 2018 / Hatay

Kod Adı: Piling Mardin
Adı Soyadı: Abdulhamit Özbahçeci
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Türkiye - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ağustos 2018 / Hatay

1981 yılında Batman’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rojhat Batman yoldaşımız, düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenek ile büyümüş ve erken yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. 1999 yılında gerilla saflarına katılarak faşist düşmana karşı aktif mücadele içerisine giren Rojhat yoldaş, gerilla yaşamında Heftanin’den Zagros’a, Zagroslar’dan Kandil’e kadar bir çok alanda görev yürütmüş, bulunduğu her koşulda büyük bir fedakarlığın ve emeğin sahibi olmuştur. İşgalci TC faşizmine karşı Kürt halkını her yerde savunmanın bir göstergesi olarak kaygısız bir şekilde katılım gösteren Rojhat yoldaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük emek göstererek başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Gerillacılıkta olan başarısını bir üst aşamaya getiren Rojhat yoldaş, aynı zamanda yetkin bir gerilla komutanı olarak ve sahip olduğu mütevazı duruşu temelinde, kahramanca şehit düştüğü ana kadar durmadan çalışmış ve büyük bir emeğin ve mücadelenin sahibi olmuştur.

PILING MARDİN

Piling Mardin arkadaşımız Mardin’in Derik ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kendi toplumsal değerleri ile büyüyen Pılıng arkadaşımız, işgalcilerin bölgede uyguladığı inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı, erken yaşlarda bir mücadele içerisinde yer almıştır. Üniversite yıllarına kadar devrim ateşiyle büyüyen Pılıng arkadaş, 2007 yılında Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikalarına karşı daha etkili mücadele vermek için gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren yüreğindeki heyecanı ve mücadeleci yapısıyla ve fedai duruşuyla çevresindeki arkadaşları etkileyen bir arkadaş olan Pılıng yoldaşımız, arkadaşları tarafından sevilen ve örnek alınan bir duruşun sahibi olmuştur. Medya Savunma Alanları’nda bir çok önemli görevi üstlenen Pılıng yoldaşımız, üzerine düşen sorumlulukları özenle yerine getirmeye çalışan örnek militanlarımızdan biri olmuştur. Özgürlük tutkusu ile yürüdüğü mücadele içerisinde “Önder Apo ve Kürt Halkına Özgürlük” şiarı ile Amanoslar’ın yolunu tutan Pılıng yoldaş, Amanoslar’da mücadele yürüttüğü süre içerisinde de düşmana karşı boyun eğmeyen militanca bir duruşun gerçek sahiplerinden biri olmuş ve ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Fedaice savaşıp şahadete ulaşan arkadaşlarımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin ideali olan Kürdistan halkını özgürleştirene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''