Hayatını kaybeden 6 gerillanın kimlikleri açıklandı

Amed, Siirt ve Bingöl’de hayatını kaybeden 6 gerillanın kimlikleri açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) farklı tarihlerde Temmuz-Ağustos’ta Siirt, Amed ve Bingöl’de hayatını kaybeden gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘’Kürdistan’da yeniden işgal ve imha konsepti temelinde saldırılarını arttıran faşist TC devleti ile gerilla güçlerimiz arasındaki savaş gün geçtikte daha da şiddetlenmekte, çatışmalar ve gerilla eylemlerimiz gün be gün artmaktadır. Gerçekleşen her çatışma ve eylemde düşmanın ağır kayıplarının yanı sıra kimi çatışmalarda da gerilla kayıplarımız yaşanmaktadır. Amed, Siirt ve Bingöl’de yaşanan üç ayrı operasyon ve çatışmalarda yaşadığımız gerilla kayıplarına ilişkin bilgilendirmeler şu şekildedir:

29 Temmuz 2018 günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Kervas Köyü yakınlarında göreve giden Stera ve Ardıl arkadaşlarımız, düşmanın gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şahadete ulaşmıştır.

17 Ağustos 2018 günü, işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol alanına yönelik hava destekli kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Akşam 21.00’da havadan yoğun bombardımanlar ile başlayan operasyon ayın 18’inde alana helikopterlerle yapılan bombardımanlarla devam etmiştir. Sabah saatlerinde Skorsky tipi helikopterlerle alana indirme yapan işgalci güçler ile gerilla güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü çatışmalarda Bawer Qelqeli arkadaşımız çatışarak şehit düşerken, ağır yaralanan Aras arkadaşımız düşmanın eline sağ geçmemek için bombasını kendinden patlatarak şahadete ulaşmıştır. Yine aynı çatışmalarda Haki Herekol (Şaban Kaygusuz) arkadaşımız da yaralı olarak düşmana esir düşmüştür.

28 Ağustos 2018 tarihli açıklamamızda; 25 Ağustos günü Bingöl’ün Kanireş (Karlıova) ilçesine bağlı Saxnê köyü yakınlarında güçlerimizin, düşmanın gizli bir birliğini denetime alıp gerçekleştirdiği eylemde 5 düşman askerinin öldürüldüğü, 3 düşman askerinin de yaralandığını, yaşanan bu çatışmada da kahramanca savaşarak şahadete ulaşan 2 arkadaşımızın kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmiştik.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Ardıl Çem
Adı Soyadı: Mukaddes Çağlar
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Zekiye - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2018 / Amed

Kod Adı: Stera Semsur
Adı Soyadı: Gönül Çelik
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Ayşehan - Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2018 / Amed

Kod Adı: Aras Herekol
Adı Soyadı: Ahmet Human
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Hatice - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Siirt

Kod Adı: Bawer Qelqeli
Adı Soyadı: Emrah Özcel
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Cahide - Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2018 / Siirt

Kod Adı: Adıl Hawar
Adı Soyadı: Aykut Özkur
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Kıymet - Atik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2018 / Bingöl

Kod Adı: Poyraz Agır
Adı Soyadı: Mehmet Şirin Özen
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Sakine - Nazım
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ağustos 2018 / Bingöl

Yaşadığımız şahadetlerden dolayı, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin intikamının mutlaka alınarak, özgür Kürdistan idealimizin gerçekleştireceğimizin sözünü bire kere daha yineliyoruz.''