Hayatını kaybeden iki YPS'linin kimlikleri açıklandı

YPS Genel Koordinasyonu, öz yönetim direnişleri sırasında hayatını kaybeden iki direnişçinin kimlik bilgilerini açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu, Soro ve Koçer kod adlı savaşçıların kimlik bilgilerinin daha önce netleştirilemediği için, bugün açıklandığını bildirdi.

Hayatını kaybedenleri Devran Soro kod adlı, 1996 doğumlu M. Kadri Ötün ile Koçer Goyi kod adlı, 1995 doğumlu Rojhat Bulut olduğu belirtildi.  Her ikisinin de Haziran 2016’da Şırnak’taki öz yönetim direnişleri sırasında hayatını kaybettiğine vurgu yapıldı.

Kendi internet sitesi üzerinde bir açıklama yayınlayan YPS Genel Koordinasyonu, hayatını kaybeden her iki savaşçının Maxmurlu olduğu bilgisini paylaştı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Maxmur’un iki yiğit genci olarak her iki yoldaşımız da gelişen mücadele süreci karşısında kayıtsız kalmamış yüzünü mücadele alanlarına dönerek YPS bayrağını taşımanın gururunu yaşamışlardır. Her iki yoldaş da bulunduğu mevzilerde Şırnak’ın tüm sokaklarında düşmana deyim yerindeyse kök söktürmüş, direnişten bir adım bile geri adım atmamıştır. Her iki yoldaşımız da bu temelde kahramanca şahadete ulaşmış şehir direnişimizin sembolleri haline gelmişlerdir.”

“Şehit düşen her iki yoldaşımızın da şehadetleri ile ilgili bilgiler netleşmediği için arkadaşlarımızın ilanı bugün gerçekleştirilmiştir” diyen Genel Koordinasyon, şunları ekledi: “YPS olarak her iki arkadaşımızın bayrağını devralıp mücadeleyi zafere götüreceğimizin sözünü verirken şehit ailelerimiz Ötün ve Bulut ailesi başta olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyor ve Soro ve Koçer yoldaşların taşıdığı direniş bayrağı zafer için dalgalanmaya devam edecektir diyoruz.”