HBDH milislerinden polis aracına yönelik eylem

HBDH Mehmet Akar Milisleri, Amed’de Batman yolu güzergahında devriye gezen Akrep tipi zırhlı araca sabotaj eylemi düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mehmet Akar Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist Türk devleti, en başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere, tüm devrimci tutsaklar üzerinde acımasız bir tecrit ve baskı politikası uyguluyor. İmralı’da çeyrek asırdır eşi benzeri görülmemiş bir tecrit ve imha saldırısı devam ediyor" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Milislerimiz, bu vahşi tecrit ve imha saldırısına karşı eylemlerini yükseltiyor. Bedenlerini zindan karanlığına ışık olsun diye ateşe veren şehitlerimizden aldığımız güçle düşmana vuruyor, tüm dünyanın dikkatini zindanlardaki acımasız tecrit ve imha saldırılarına çekiyoruz!

 Bu bilinç ve kararlılıkla, 17 Ocak günü faşist düşmana Amed’de saldırı düzenledik.

 Amed’de Yeniköy Mahallesi’nde, Batman yolu güzergahında devriye gezen akrep tipi zırhlı araca sabotaj eylemi düzenledik. HBDH Mehmet Akar Milisleri olarak, 17 Ocak’ta gece 22.30 civarında düzenlediğimiz sabotaj eylemi sonrası polisler arasında büyük bir panik yaşandı. Eylem sonrasında milislerimiz başarılı şekilde sahadan ayrıldılar.

Tecrit ve imha saldırılarını, devrimci tutsaklara uygulanan vahşi baskıları, zindan karanlığını yerle bir edeceğiz!"