HBDH, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Yürütme Komitesi, PKK’nin kuruluş yıldönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi açıklamasında, ‘’Kürdistan İşçi Partisi PKK’nin kuruluşunun 40. yılı başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına kutlu olsun’’ denildi.

HBDH açıklamasında, PKK’nin, sömürgeciliğe karşı Kürt halkının kendisini yeniden varlık haline getirilmesinde çok büyük katkılar sunduğunu ve devrimci mücadelenin Kürt toplumu içinde filizlenmesinde tarihi katkılar sunan bir parti olduğunu belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Yürütme Komitesi açıklaması şöyle:

‘’İdeolojik, askeri siyasi ve toplumsal mücadelede çığır açmış, 12 Eylül faşizmi sonrasında devrimci-demokratik ve yurtsever mücadelenin direniş temelinde Kürdistan ve Türkiye’ye yayılmasında öncü bir rol oynamıştır.

PKK, HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ ESAS ALDI

Kürdistan İşçi Partisi, ulusal-demokratik bir çizgide gelişmiş, ortaya çıkış koşullarında ve sonrasında halkların kardeşliği ilkesi temelinde faşizme karşı ortak hareket etmeyi, demokratik-devrimci hareketlerle birlikte mücadele etmeyi hep önemsemiştir.

PKK, oluşturduğu askeri, siyasi ve toplumsal güçle bugün sadece Kürdistan’da etkili olan bir hareket olmayı çoktan aşmış, bölgesel bir devrimci parti haline kavuşmuştur. Küresel kapitalist-emperyalist güçlerin Ortadoğu ve dünyanın diğer bir çok coğrafyasında hegemonyasını tesis etmeye, toplumu esir almaya çalıştığı bir ortamda PKK, halklarımız lehine tarihi bir rol üstlenmiş, direnişi yükseltme ve her tür gericiliğe karşı ortak bir savaşı vermede bize önemli bir mücadele fırsatı sunmuştur.

PKK’Lİ ŞEHİTLERİN ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

HBDH olarak PKK’nin 40.kuruluş yılını selamlıyor, PKK’nin tüm kadro, sempatizan ve taraftarlarına devrimci yaşamlarında başarılar diliyoruz. Yurtsever Kürt halkının PKK saflarında gösterdiği fedakar ve cesaretli katılımını selamlıyoruz. Kürt ulusal hareketini bugünlere ulaştıran, bu kavgada canını vermiş, şehitler kervanına katılmış PKK’li yoldaşların anıları önünde saygıyla eğiliyor, direniş geleneklerine sahip çıkacağımızı, bu temelde geride kalan devrimci görevleri omuzlayacağımızı belirtiyoruz.

11 ile 15 Kasım tarihleri arasında Besta’da şehit düşen 13 PKK’li yoldaşın T.C devleti ve AKP-MHP faşizmine karşı verdiği kahramanca mücadeleyi selamlıyoruz.

Şehit düşen PKK Yürütme Komitesi, YJA STAR Ana Karargah komutanlarından Delal Amed (Hülya Eroğlu) ve YJA STAR komutanlarında Azê Malazgirt yoldaş, faşizme karşı özgür-demokratik kadın mücadelesinin en kararlı ve radikal bir şekilde verilmesi, kadının bu savaşta öncü bir role kavuşmasında büyük emekler harcamış, bu uğurda yaşamlarını ortaya koymuşlardır.

DELAL AMED YOLDAŞ HBDH ÇALIŞMALARINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNDU

Delal Amed yoldaş, HBDH Ortak Komutanlık çalışmalarının örgütlenmesinde ve HBDH faaliyetlerinin geliştirilmesinde önemli katkılar sunmuş, büyük bir emek sarf etmiştir. Delal Amed yoldaş yaşamı ve devrimci duruşu ile örnek bir siper yoldaşı olmuş, komutanlık tecrübesi ve askeri çalışmaları ile bize her tür desteği sunmuştur. Devrimci kadın mücadelesinde örgütleyici, sade ve kararlı katılımı ile her zaman örnek bir duruşun sahibi olmuştur. Delal Amed yoldaşımız öncü devrimci kadın duruşunun, doğru komutanlık tarzının içimizdeki en yetkin temsili olmuştur.

Delal ve Azê yoldaş şahsında tüm Besta direniş kahramanlarını saygıyla anıyor, devrimci savaşımızda faşizmden intikam alacağımızı, halkın adaletini hakim kılacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. PKK ve Kürt halkının acılarını paylaşıyor, direnişi daha fazla yükselterek bu şehit yoldaşlara yanıt olacağımızı ifade ediyoruz.

Halklarımızı ve devrimci-yurtsever kamuoyunu PKK’nin kuruluşunun 40.yılında AKP-MHP faşizmine ve T.C devlet terörüne karşı her alanda daha fazla birlik olmaya, örgütlenmeye, mücadele etmeye, bu kanlı iktidardan hesap sormaya çağırıyoruz.’’