HDP adayları Erciş'te: Van halkı partisine sahip çıkacak

HDP, milletvekili adaylarını Erciş’te tanıttı. Binlerce kişinin katıldığı tanıtım mitinginde, Van halkının 24 Haziran’da 7 Haziran’ı aşan bir düzeyde partisine sahip çıkarak 8 milletvekilinin tümünü kazanacağını söyledi.

HDP Van İl Örgütü, hafta sonunda Van merkezde yaptığı aday tanıtımının ardından adaylarını ilçelerde tanıtmaya başladı. Tanıtım mitingleri kapsamında Erciş Şeker Fabrikası mitinginde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan HDP’liler ardından Zeylan Caddesi’nde kendilerini bekleyen binlerce Ercişli ile bir araya geldi.

Tanıtım programına DBP Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayip Temel, Mukaddes Karakoç ve Asuman Yelmazer, DTK temsilcileri, KJA aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

DEDE: TÜRKİYE'Yİ ERDOĞAN'DAN KÜRTLER KURTARACAK!

Kısa bir teşekkür konuşması yapan HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl’ın ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, AKP’nin 16 yıllık politikalarına dikkat çekerek, halkın bu politikalara 24 Haziran’da sandıkta yanıt vereceğini söyledi. HDP’nin 24 Haziran’da, 7 Haziran genel seçimlerini aşan bir sonuca ulaşacağını ve Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacağını söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2015’te ‘Sorunu çözmezseniz darbe mekaniği devreye girer’ sözlerinin zaman içinde gerçekleştiğini dile getiren Dede, dünyayı IŞİD’den kurtaran Kürtlerin, 24 Haziran seçimlerinde de Ortadoğu ve Türkiye’yi Tayyip Erdoğan’dan kurtaracağını söyledi. Dede, Van halkına bugün göstermiş oldukları destek için de ayrıca teşekkür etti.

TEMEL: KATLEDEN, TUTUKLAYAN ZİHNİYETE PRİM YOK!

‘Erciş sizinle gurur duyuyor’ sloganları altında bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Adayı Tayip Temel ise şunları dile getirdi: “Çocukları, kadınları öldürdüler. Kirli zihniyet gerçek yüzünü burada defalarca gösterdi. Zilan Katliamı'nı unutmadık. 2011 yılında Erciş büyük bir deprem felaketi yaşadı. Depremin enkazını bile yerden kaldıramayanlar, depremin yaralarını saran Eş Başkan Diba Keskin’i tutuklattı. Zilan Katliamı'nı gerçekleştiren zihniyet ile kayyumlar aynı zihniyettir, Diba Keskin’i tutuklayan zihniyet aynı zihniyettir. Şimdi de hiçbir şey olmamış gibi utanmadan, sizden oy istiyorlar. Erciş halkı buna bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da prim vermeyecektir.”

Konuşmaların ardından HDP’liler kitle ile halaylar çekti. Tanıtım programı yarın Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde devam edecek.