HDP, Başur'daki halkı sandığa götürmek için çalışıyor

HDP Başurê Kürdistan Temsilcisi Abid İke, Başur'da kullanılacak bir oyun bile önemli olduğunu söyleyerek, seçmenleri mutlaka sandığa gitmeye çağırdı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimler için, yurt dışından gelecek oyların da büyük önemi var. Başûrê Kurdistan’da bulunan seçmenlerin oylarını kullanması ve sandık başına gitmesi için de çalışmalar başladı.

'BURADAKİ OYLARIN BÜYÜK ÖNEMİ OLACAK'

Bunun için bir komite kurduklarını dile getiren HDP Başûrê Kurdistan Temsilcisi Abid İke, Türkiye’de yürütülen çalışmalara benzer bir çalışmanın Başur’da da yürütüldüğünü belirtti. HDP ve demokrasi güçleri için bir oyun bile çok değerli olduğunu söyleyen İke, Başur’daki halkın sandık başına gidip, oylarını kullanması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını aktardı.

İke, şöyle konuştu: “Başur’da oy kullanacak seçmenlerin tespiti ve oylarını kullanmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçmenlerin Türkiye konsolosluğunda oylarını kullanmaları için de desteklerimizi sunacağız. Oyların çok büyük bir önemi olacağına inanıyoruz. 7 Haziran 2015'te Başur’daki seçmenler büyük bir sorumlulukla oylarını kullandılar. Bu seçimde de aynı şekilde sandığa gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz."

'KONSOLOSLUKLARDA KULLANAMAYACAKLARI TÜRKİYE'YE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ'

Başur’daki seçmenler için birkaç komite kurduklarını anlatan İke, komitelerin seçmenlerin oylarını kullanma, seçmenleri tespit etmek için çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

HDP Başûrê Kurdistan Temsilcisi Abid İke“Konsolosluklarda oy kullanamayacaklar için de oyu olan seçmenleri Türkiye’ye götürüp, oylarını kullanmayı sağlamak istiyoruz. Bunun için ev ev gezip, seçmenlerin gidip oylarını kullanmalarını sağlayacağız” diye kaydetti.