HDP Büyükşehir Eşbaşkan adaylarından Tuşba’ya çıkarma

HDP'nin Van Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adayları Tuşba ilçesine çıkarma yaptı.

HDP Tuşba İlçe Eşbaşkan adayları Ayşe Minaz ile Yılmaz Berki’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı’nın da katılımıyla ilçede bulunan Sanayi Bölgesi Esnafı, Ronis Tekstil Atölyesi, Tuşba Galericiler yönetimi ve Oto sanayi yönetimi ziyaret edildi.

HDP Van Büyükşehir Eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, Tuşba Eşbaşkan adayları Ayşe Minaz, Yılmaz Berki, ilk olarak Büyük Sanayi Bölgesinde esnafıyla bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinledi.

Burada konuşan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Bedia Özgökçe, var olan mevcut politikaların toplumsal sorunları daha da derinleştirdiğini belirtti. Hukuk ve adaletin mekanizmaları doğru işlenmiyorsa eğer o ülke de hiç kimsenin bilinçli yaşamasına olanak verilmediğini belirten Özgökçe, “Bu durumun bireylerin gelişimine ve toplumsal bileme karşı gelmektir. Toplum olarak da amaçtan yoksun ve gelecek kaygısı ile ne olacağı belirsiz ama sürekli birileri tarafından yönetilen bir ortamda yaşamak toplumsal sağlığa zarardır. Gelişimin önünde ki en büyük engellerden biridir. Bir bütün olarak bu üstünlüğü sağlayamadıkları müddetçe adalet ve yargı mekanizmasıyla bir otoritenin düşüncesi ile tahakküm altında ise, orada kimse güvence de değildir. Bundan kaynaklı birlik olmalıyız ve beraber olmalıyız” diye konuştu.

‘KADIN ÜRETİMİ VE EMEĞİYLE YAŞANILIR BİR KENT OLUŞTURACAĞIZ’

Sanayi bölgesi ziyaretinin ardından Ronis Tekstil Atölyesine geçen Eşbaşkan adayları ile beraberindeki partililer, tekstil atölyesinde çalışan kadınlar tarafından alkışlarla karşılandı. Burada söz alan Özgökçe “Kadın üretimi ve emeğiyle kenti yaşanılır bir duruma getireceğiz. Van’ın değerlerine sahip çıkacağımıza ve üretimini burası için yapacağımız doğduğumuz yerde doyacağımız yaşanır bir kent kurmak istiyoruz. Bunu ancak kadınlarla beraber başarabiliriz. Yan yana olduğumuz ve omuz omuza verdiğimiz sürece her türlü baskı ve kayyım rejimine karşı çıkabiliriz. Bize verdikleri zarar aslında tamamen geleceğimize verdikleri zarardır. Bu siyasetin Van’dan da kayyım atanan her yerden de 31 Mart’da kurtulacağımızı biliyoruz. ‘Van ya me ye’ bunu biliyoruz. Buraya verilen her zarar bizim yüreğimizi yakar. Kayyımların ve buraya gelen yabancıların yüreğini yakmaz. Burayı çar çur edenlerin ve bizim değerlerimizi hiçleştirenlerin bize hiçbir faydası olamaz. O yüzden geleceğimiz için ve gençlerimizin çalışırken emeği sömürülmediği ve karşılığı aldığı bir dünya için ve özgür bir dünya için yan yana durmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Son olarak Oto Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen başkan adayları burada da sanayii esnafının görüş ve önerilerini aldı.

Burada kısa bir konuşma yapan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, AKP iktidarını politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Avcı şöyle konuştu: “2000 yılında göreve gelen AKP ile mevcut 2019 AKP’si bir değil, şimdinin AKP’si ile ittifak MHP ile yaparak toplumun tüm dinamiklerini birbirine kırdırdı. Türkiye yaşanan ekonomik ve güvenlik sorunları onlar inkâr ve faşist uygulamaları ve politikaları yüzündendir. Onlar politikaları yüzünden binlerce HDP yöneticisi ve başkanları ve milletvekilleri cezaevlerinde rehin tutuluyor. Bu ülke sorunlarını çözümünde AKP ve MHP ittifakının inkâr politikalarının içinde boğulmuştur.”