HDP'den Gezen'in cenazesine kitlesel katılım çağrısı

HDP, Zülküf Gezen'in cenazesine kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla eylem yapan Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan Zülküf Gezen'in cenazesi yarın saat 11.30 sıralarında Amed'deki Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek. HDP, cenazeye kitlesel çağrı yaparken, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli'nin de yarın tüm programlarını iptal ederek cenazeye katılacağı bilgisi verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Kürdistan ve Türkiye hapishanelerinde PKK ve PAJK'lı tutsakların sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 92'inci gününe girerken, Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan Zülküf Gezen, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla dün gece saat 03.00 sıralarında eylemini yaptı. Gezen, koğuşta bulunan arkadaşları tarafından farkedildiğinde yaşamını saatlerce önce yitirdiği öğrenildi. Hepatit B hastası olduğu için açlık grevine giremeyen Gezen, grevde olan arkadaşlarına refakatçilik ettiği bildirildi. Gezen'in koğuş arkadaşlarıyla görüş yapan avukatlardan alınan bilgiye göre, Gezen'in 'Bu tecridi kıracağım' dediği ve kısa bir süre sonra da eylemini yaptığı öğrenildi.

HDP TÜM SEÇİM PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Gezen'in cenazesi yarın (18 Mart) saat 09.50'da İstanbul'dan havayoluyla Amed'e getirileceği, saat 11.30 sıralarında da Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Cenazeye katılım çağrısı yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, çevre il ve ilçelerin cenaze törenine katılmaları gerektiğini vurguladı. Cenaze vesilesiyle HDP'nin tüm seçim programlarını iptal ettiği öğrenildi.

TEMELLİ DE CENAZEYE KATILACAK

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında yarın ki Nusaybin, Güçlükonak ve Şırnak programlarını iptal ettiği bildirildi. Temelli'nin yarın Amed'deki Gezen'in cenazesine katılacağı bilgisi verildi.