HDP’den Serhat halkına: Musa Anter Parkı'nda buluşalım

HDP Van İl Örgütü, Van ve Serhat halkını Çarşamba günü Musa Anter Parkı'nda düzenlenecek olan Vicdan ve Adalet Mitingine davet etti.

Van halkı, 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak olan Vicdan ve Adalet Mitingini bekliyor. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kadın Sözcüsü Besime Konca’nın katılacağı mitingde Sanatçılar Ferhat Tunç ve Koma Rojarya grubu da müzik dinletisi sunacak.

Mitinge ilişkin HDP Van İl Örgütü'nün binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri ve Bedia Özgökçe Ertan katıldı.

ORHAN: CESARETİ BULAŞTIRACAĞIZ!

Basın toplantısında konuşan Orhan, "Son 2.5 yıldır demokrasi, özgürlükler, hukuk, adaletin hükûmet eliyle yok edildiğine tanıklık ediyoruz. Eşitliği, özgürlüğü barışı sağlamak adına alanlarda olmaya devam edeceğiz. Adalet ve Vicdan Nöbetinin devamı olan barış mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Mitinge Sayın Osman Baydemir, Kadın Sözcümüz Besime Konca, sanatçılar Ferhat Tunç ve Koma Rojarya katılacaktır. 20 Eylül 2017 saat 15.00 da Musa Anter alanına tüm halkımızı davet ediyoruz. Cesareti bulaşıcıdır, cesareti bulaştıracağız" diye konuştu.

BOTAN: HALKIMIZIN SESİNİ DUYURACAĞIZ

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise şunları söyledi: 

"Teknik  ve yasal tüm hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalarımız sürüyor, 1 haftadır ailelerimizi, kurumları, halkı, esnafı ziyaret ediyoruz. Mitingimiz konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur. ‘Faşizmi durduralım, durmayalım’ şiarıyla 4 merkezde İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Van'da Vicdan ve Adalet Nöbetleri düzenledik, bu kapsamda 1 Eylül Dünya Barış Günü bayrama denk gelince ertelemek zorunda kaldık. Mitinglerimizi İstanbul ve Diyarbakır'da yaptık ve şimdi Van'da yapıyoruz. Estirilen bir faşizm, zulüm ve haksızlık var. Burada halkın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu yüzden HDP özgürlük kervanıyla yola çıktık. KHK’lerle on binlerce insan açığa alındı, akademisyenler barış istediği için cezalandırıldı, cezaevinde bir zulüm söz konusu, bırakın tutsakları ailelere bile işkence yapılıyor, hasta tutsaklar kendi kaderine terk edildi. Barış için hayati bir role sahip olan Sayın Öcalan, 2 yıldan fazladır ailesiyle görüştürülmüyor.”

‘SON SÖZÜMÜ HENÜZ SÖYLEMEDİK’

Türkiye’de eğitimin şirketler tarafından rehin alındığını dile getiren Botan, “Eğitim gerçekten alarm zilleri çalıyor. Bunların hepsine karşı HDP umudu büyütmeye çalışıyor, faşizmin bu pervasızlığına karşı direnişi güçlendirmek, son sözün henüz söylenmediğini göstermek açısından bu mitingler oldukça önemlidir. Serhat halkını Musa Anter Barış Parkı'nda tepkisini ortaya çıkacaktır. Sayın Figen Yüksekdağ Van milletvekili iken oldubittiye getirilerek vekilliği düşürüldü, Tuğba Hezer’in vekilliği düşürüldü, Belediye Başkanımız Bekir Kaya içeride rehin. Van halkının iradesine resmen el konulmuştur. Tüm bunlara karşı, bunların hesabını sormak için tüm Serhat halkını mitingimize davet ediyoruz. Cinsiyetçi ayrımcı politikalara karşı bütün kadınlarımızı bu manada mitingimize katılmaya davet ediyoruz. Bundan sonra ki hamlelerle faşizmi durduralım, boşa çıkaralım" ifadelerini kullandı.

‘AKP GLADİOSU ORTAYA ÇIKMIŞTIR’

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırılara da dikkat çeken Botan,  “Hatun Ana’nın cenazesine yapılan saygısızlık ve toprağa gömülme hakkı elinden alınmıştır. Devletin organize ettiği, AKP Gladiosu ile karşılaştık. Tüm bu manzaralara karşı bütün halkımız sesini yükseltmelidir. Mezarlarımız bile olmayacaksa ortak yaşam nasıl sağlanacak? Çünkü, bu olayın münferit olmadığı İçişleri Bakanı'nın saldırganlarla fotoğraf çekmesi ile ortaya çıktı. Sonra gördük ki bu kişinin AKP’nin içinde derin ilişkilere sahip olduğunu gördük. Saldırgan belli ki çok bilindik. SİHA ile halkımız katlediliyor. Tüm bunlara karşı daha da güçleneceğiz. Van halkı,  Çarşamba günü bunu bir kez daha gösterecektir" diyerek konuşmasını bitirdi.