HDP’li adaylar Batman ve Hakkari’de seçmenlerle buluştu

HDP’li belediye eşbaşkan adayları Hakkari ve Batman’da seçmenlerle buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman'da Turgut Özal Bulvarı'nda (Diyarbakır Caddesi) üzerindeki ilk lokal açılışını gerçekleştirdi. Lokalin bulunduğu alan, rengarenk dizilen HDP bayrakları ile süslenirken, lokal açılışına binlerce kişi katıldı. Polis ablukasına alınan açılışa katılan kitle aranarak alana girdi. Açılışa, HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, HDP Batman eş başkan adayları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Barış Anneleri ve tutuklu yakınları katıldı. Açılış etkinliği öncesi Bahar Kültür Merkezi Sanatçıları Şerzat, Koma Erbane gruplarının stranları eşliğinde kitle coşkuyla halay çekti. Sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı etkinlikte, "Biji Berxadane Zindana", "Jin Jiyan Azadi", "Biji Berxwadane Leyla Güven" sloganları da atıldı. Açılışta, kadınların yöresel kıyafetleri dikkat çekerken, alandaki yaşlı bir yurttaşın coşkusu renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı reddedilen Sabri Özdemir kısa bir konuşma yaptı. İktidarın hukuku kendi amaçları için araçsallaştırıldığını vurgulayan Özdemir, "Bu hakaretin 30 yılı aşkın süredir on binlerce siyasetçisi tutuklanmış, binlerce insan bedel vermiştir. Bugünlere kolay gelmedik. Bugün burada yapılan da tecrittir. Onların hukuk dışılığı var ise bizim de halkımız vardır. Bizde kişiler önemli değildir. Biz bu amaçla yol çıktık. Ve yeniden biz kazanacağız" diyerek adaylar etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

Özdemir'in ardından HDP'nin Batman Belediyesi Eşbaşkan adayı Songül Korkmaz konuştu. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 115 gündür açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'i selamlayan Korkmaz, "Kayyumlar nasıl ki buraya atandılar ise sesimizi yükselterek, onları buralardan yollayacağız. Kayyum atandığında bu halkın iradesine darbe vuruldu. Batman'ın sembolü olan Yılmaz Güney Sineması önce yakıldı ardından yıkıldı. Biz bunları unutmadık. O yüzden köy köy mahalle mahalle gezerek partimizin kazanması için çalışacağız ve Kürdistan'dan kayyumları yollayacağız" dedi.

Batman Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Demir de Özdemir’in adaylığının reddedilmesine tepki gösterdi. Leyla Güven'in eylemine işaret eden Demir, "Bizler her gün saat 12.00'da beş dakikalık durma eylemleri yapsak bile onlara destek vermiş oluruz. Buradan bu çağrıyı yapıyoruz" ifadesinde bulundu.


Yapılan konuşmaların ardından lokal açılışı gerçekleştirildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli Belediye Eşbaşkan adayları Sami Beşer ve Felem Aker, parti yöneticileri ile birlikte Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerinde esnafların sorun ve önerilerini dinleyen adaylar, seçimi kazanmaları halinde gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.