HDP'li Akengin: Amed'de bir tek oy bile çaldırmayacağız

HDP Amed İl Eş Başkan Yardımcısı Mustafa Akengin, 31 Mart yerel seçimlerine dönük yaptıkları teknik hazırlıklara ilişkin konuşarak, Amed'de bir tek oy bile çaldırmayacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. Amed ve tüm ilçelerinde eş başkan adaylarının da katılımıyla gerçekleşen kitle çalışmaları, her geçen gün daha çok yoğunlaşıyor. 31 Mart tarihine yaklaşılırken AKP-MHP gerici ittifakının da tehdit ve seçim usulsüzlükleri sürüyor. Seçmen kayıtlarını silme, batı illerinden seçmen kaydırma ve benzeri başvurulan seçim hileleri ilk sıralarda yer alıyor. HDP Amed İl Eş Başkan Yardımcısı Mustafa Akengin, partilerinin Amed'deki çalışmalarını ve seçim hilelerine dönük aldıkları önlemleri ANF'ye anlattı.

'BİZDE OLMAYAN İKİ İLÇEYİ DE ALACAĞIZ'

Partilerinin 31 Mart yerel seçimlerine güçlü bir biçimde hazırlandığı belirten Akengin, şunları kaydetti: "Bir kısmıyla Türkiye'deki güçlü adayları destekleme üzerinden, bir kısmıyla da kendi öz gücüyle özellikle bölgedeki Kürt illerinde kendi adaylarıyla seçime gidiyor. Amed genelinde 17 ilçemizde ve büyükşehirde kendi adaylarımızla gidiyoruz. Güçlü bir durumdayız ve bu güne kadar alamadığımız Çermik ve Çüngüş ilçelerini de alma yönünde tüm gayretlerimizi sarf ediyoruz. Bildiğiniz gibi bölgede son yıllarda yaşananlardan dolayı büyük travmalar oluştu. Öz yönetimlerle birlikte bu kentte neredeyse kentin bir kısmında insanlar çok rahat bir ortamda gündelik yaşamını devam ettirirken, diğer tarafta tanklarla toplarla bir kentin mahalleleri yok ediliyordu. Bu süreçleri yaşadık ve bu günlerden geçtik. Şimdi de böyle bir travma ile seçimlere gidiyoruz."

'HALKIMIZLA İKTİDARA KOŞACAĞIZ'

31 Mart yerel seçimler vesilesiyle ciddi anlamda bir özeleştiri vermelerini gerektiğinin altını çizen Akengin, "Gerçekten biz belediyecilikle şahsı alanların bir çoğunu karıştırdık. Biz 31 Mart 2019-2024 yılları arasındaki 5 yıllık dönemi, yerel belediyeciliği farklı bir model halinde Türkiye genelinde uygulamak gibi bir hazırlığın içinde olmalıyız. Amed halkıyla birebir sokaklarda, kıraathanelerde yaptığımız toplantılarda, kayyumların gönderilmesi konusunda hiç bir tereddütlerinin olmadığını görüyoruz. Ama tabii ki sokağa yansımayan bir tepki var. Eğer halkımız partiye akmıyorsa, burada bizim eksikliğimiz vardır. Biz bu eksiklerimizi görüyor ve önümüzdeki dönemde bu eksiklerimizi gidereceğiz. Halkımızla bir bütün olarak yerelden iktidara koşacağız, kentlerimizi kayyumlardan temizleyeceğiz" diye konuştu.

'TÜM SANDIKLARDA ÖRGÜTLÜYÜZ'

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptıkları teknik hazırlıkların da bilgisini veren Akengin, şunları söyledi: "Amed'de toplam seçmen sayısı 1 milyon 48 bin civarındadır. Sandık sayımız ise 3 bin 624'tür. Bin 197 okulda sandıklar kurulacak. Biz tüm sandıklarda örgütlüyüz. Sandık kurulu üyelerimizi konumlandırmışız. Okul sorumlularımız belirlenmiş ve bu çerçevede biz hem sandığın güvenliğini hem seçmenimizi oraya taşıma noktasında gerekli hassasiyeti 31 Mart yerel seçimlerde göstereceğiz. Biz, usulsüzlüğün yapılacağı yer sandıkta önlem almış durumdayız. Mahallelerde insanlarımız oy kullanamaya gittiğinde usulsüzlük olmaz. Ne oluyorsa, sandıklar kapandıktan ve seçim kuruluna taşındıktan sonra oluyor. Bizim sandık kurulu üyelerimiz sandıklar kapandıktan sonra ıslak imzalı tutanaklarını alacaklar. Bizim ilçe seçim örgütlenme komisyonumuz var. Her ilçede il seçim işleri birimine aktaracaklar. Oradan da genel merkeze böyle bir ağ oluşturmuşuz."

'HALKIMIZ OYLARINA SAHİP ÇIKMALI'

Amed’de problem olmadığını söyleyen Akengin, “Kürt illerinde ciddi kaygılarımız yok. Onların bir tek oy çalmasına müsaade etmeyeceğiz. Ama batıda bunu yapabilirler. Örneğin Kulp ilçemizde 946 seçmenimizin oyunu dondurdular. Seçmenin seçme hakkını engellediler. Bunun nedeni de orada güvenliğin tuttuğu kağıda binaen insanlarımızın oy kullanamayacağıydı. Biz seçim güvenliğine dair Amed'de ve Kürt illerinde sorun olmayacağını düşünüyoruz. Ama batıda ki halkımızın kullandığı oylarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.