HDP’li Aslan Hasankeyf için zincirli eylemini sürdürüyor

HDP'li Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf için 'zincirli eylemini' sürdürüyor. Aslan'ı ziyaret eden heyet, kamuoyunu Hasankeyf'e sahip çıkmaya çağırdı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın, AKP'nin Hasankeyf'i yok etmeye dönük saldırısına karşı başlattığı zincirli eylemi ikinci gününde.

Kendini kayalıklara bağlayan Aslan'ın eylemini sürdürdüğü Kasr-ı Rabi Tepesi polis tarafından ablukaya alındı. Polis, gazetecilerin eylemi takip etmesine de engel oluyor.

Aslan’ın eylemine destek ve dayanışma ziyaretleri ise sürüyor. Sabah saatlerinden bu yana HDP ve DBP’li yöneticilerin ziyaretinin ardından TMMOB Amed ve Batman şubeleri, Batman sivil toplum örgütü temsilcileri destek ziyaretinde bulundu. 

'BARBARLIĞA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Ziyaret sırasında Batman Demokrasi Platformu adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Batman Şubesi Eş Başkanı Mehmet Necati Dadak, Hasankeyf’in tarihi önemine dikkat çekerek, “Moğolların istilasında ayakta kalmayı başardı ancak Ilısu Barajı’nın altında kalacak” dedi. Darphane Kalesi’nin dinamitlenerek havaya uçurulmasının diğer yapılara da zarar verdiğini ifade eden Dadak, “Kalenin doğal yapısı bozulmaktadır. Kayaların düşürüldüğü yerlerde kilise kalıntıları ve eski kayadan yapılmış şaraplıklar bulunmakta ve zarar görmekte. Tarihi mirası yok etmek barbarlıktır. Bu barbarca yaklaşıma karşı sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

Dadak, kamuoyunu Hasankeyf’e sahip çıkmaya çağırdı. 

Heyet, dinamitlerle havaya uçurulan Darphane Kalesi’nde incelemelerde de bulundu.