HDP'li Ayhan: Tek gündemimiz tecridin kaldırılmasıdır

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “Tecride karşı durmak, aslında demokrasiye sahip çıkmaktır. Bu nedenle tek gündemimiz Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır” dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Haliliye ve Eyyubiye ilçe örgütleri 1’inci Olağan Kongresi’ni Haliliye ilçe binasında gerçekleştirdi.  Kongreye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan, DBP Parti Meclis (PM) üyesi Hediye Karaaslan, Semira Kut’un yanı sıra il ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı.

‘TEK GÜNDEMİMİZ TECRİT’

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulan tecride dikkat çekerek şunları söyledi: “Ne zaman savaş kızışsa Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi daha da ağırlaştırıyorlar. Şunu söyleyebiliriz ki, Sayın Öcalan üzerindeki tecrit demokrasiye uygulanan tecrittir, özgürlüğe uygulanan tecrittir, barışa uygulanan tecrittir, demokrasi ve özgürlüğü istemedikleri için tecridi ağırlaştırıyorlar. Sayın Öcalan’a uygulanan bu tecridi kabul etmemek için karşı çıkmak sadece onun şahsına yönelik değil. Tecride karşı durmak, aslında demokrasiye sahip çıkmaktır. Başta Kürtler olmak üzere halkların özgürlüğüne sahip çıkmaktır. Bu nedenle tek gündemimiz Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. Savaş, kriz, kaos istemeyenin desteği tecridin kaldırılması yönünde, ancak savaş isteyenler tecridi ağırlaştırıyor. Barış istiyorsanız tecridi kaldırın, savaş istiyorsanız tecrit devam edecektir.” 

‘TERÖRİST HALKIN EVİNİ YIKANDIR’

Ayhan’dan sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Müslümanın çoğalması şart... Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok hassas. En az 10, 15 çocukları var” sözlerine tepki göstererek, “ Erdoğan Müslümanlara seslenerek, ‘çocuk yapın’ dedi. Bu cümle dünyada bir ilktir. Bir Cumhurbaşkanı çıkıyor ve halklara diyor ki siz teröristsiniz. Kürtlere diyor ki siz hepiniz teröristsiniz. Siz de biliyorsunuz ki dağlarda savaşanlar evlenmiyorlar. O zaman bu sözler Kürtler içindir. Sormak lazım terörist kimdir? Terörist ne yapar? Terörist halkın evini yakandır, bodrumlarda çocuklarını yakandır, kentlere bomba yağdırandır, peki bu saydıklarımızı yaptı mı? İsim kullanmaya gerek yok. Terörist Kürtlere terörist diyendir” dedi.

Mali ve faaliyet raporlarının okunup oylandığı kongrede, gidilen seçimde Eyyübiye ilçe eşbaşkanlıklarına Suphi Aksan, Cennet Lale; Haliliye ilçe eşbaşkanlıklarına ise Mahmut Manas ile Leyla Dağhan getirildi.