HDP’li vekiller taburcu edildi

Açlık grevlerinin sonlandırılmasının ardından Amed’de tedavi altına alınan HDP’li 3 vekille birlikte 13 kişi taburcu edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il binasında İmralı’daki tecridinin kaldırılması amacıyla 3 Mart'tan beri süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayyip Temel ve Murat Sarısaç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla 26 Mayıs’ta eylemini sonlandırdı. Aynı gün içinde bir hastanede tedavi altına alınan vekillerin, hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Eylemini 200'üncü gününde sonlandırdıktan sonra aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in tedavisinin ise normal serviste sürdürüldüğü bildirildi. Açlık grevini Amed ve çevre illerdeki evlerinde sürdüren ve eylemlerini sonlandırılmasının ardından aynı hastanenin farklı şubelerinde tedavi altına alınan 14 kişiden 10'nun da taburcu edildiği belirtildi. Açlık grevi 100 günün üzerinde olan Gurbet Ektiren, Mahsun Şen, Sedat Akın ve Halef Yiğit'in ise tedavileri sürüyor.