HDP’liler açlık grevini HDP binasında devam ettiriyor

3 Mart’ta Amed’de tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi başlatılan ve Soylu'nun talimatıyla gözaltına alınan HDP'liler, eylemlerine yeniden parti binasında devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ ile parti üyeleri Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 3 Mart’ta partinin Amed il binasında açlık grevi eylemi başlatmıştı. Eylemin başlatılması ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla düzenlenen baskın sonucu HDP üyeleri gözaltına alınmış ve 4 gün sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan partililer, il binasına gelerek eylemlerine devam etti.

3 Mart’tan bu yana il binasında eylemini sürdüren HDP’li vekil Dersim Dağ’a gün içinde ziyaretler gerçekleştirildi. HDP Bağlar İlçe Örgütü ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri Dersim Dağ’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında kadınlar, “Bijî berxwedana zindanan”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Dersim Dağ onurumuzdur” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Dağ ile sohbet eden kadınlar, zılgıtlarla il binasından ayrıldı.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 120 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’i ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay, daha sonra HDP il binasında devam eden açlık grevi eylemine dayanışma ziyaretinde bulundu. TİP heyetine HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları, Saliha Aydeniz, Tayip Temel ve Pero Dündar da eşlik etti. Açlık grevi eylemlerine ilişkin bilgi alan heyet, daha sonra kentten ayrıldı.