HDP’nin Bingöl Belediye Eşbaşkan adayı Senem Çakas oldu

HDP Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hatice Kavran’ın adaylığının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine eşbaşkan adaylığına Senem Çakas getirildi.

Halkların Demokratik Partisi Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hatice Kavran’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. HDP Bingöl İl Eşbaşkanı Veysel Kaya, Merkez İlçe Başkanı Zeynel Barlas ve belediye eşbaşkan adaylarının katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Burada konuya ilişkin açıklama yapan Bingöl Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hişyar Özsoy, İl Seçim Kurulunun almış olduğu kararın siyasi olduğunu söyledi.

Özsoy "31 Mart Yerel Seçimleri münasebetiyle belirlediğimiz Bingöl Belediye Eşbaşkan adaylarımızdan sayın Hatice Kavran’ın adaylığı, fikir hürriyeti kapsamında yaptığı bir açıklama nedeniyle, Adana 11’inci Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda memnu haklardan 3 yıl men edilerek, YSK’nın aldığı siyasi bir kararla ret edilmiştir. Sayın Kavran’a verilen cezanın hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Yerel seçimlerde, HDP’nin diğer bölge illerinde olduğu gibi Bingöl’de de güçlü bir şekilde hazırlandığını gören siyasi iktidarın, partimizi yıpratmak amaçlı uygulamaya aldığı bu siyasi-hukuksuz karara karşı, Bingöl halkının desteğiyle, 31 Mart gecesi açılacak sandıklardan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta yapılacak mahalli ve yerel seçimlerde Bingöl Belediyesi Eşbaşkan adaylarının değiştiğini açıklayan Özsoy, “Sayın Hatice Kavran’ın hukuksuz bir şekilde adaylığının ret edilmesinden kaynaklı yeni eşbaşkan adayımız sayın Senem Çakas ile seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Senem Çakas, kendisine verilen göreve layık olmaya çalışacağını ifade etti.

SENEM ÇAKAS KİMDİR?

1988-Bingöl/Genç doğumlu. Ortaöğretim ve Lise eğitimimi Adana’da tamamladı. 2008-2012 yılları arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimi gördü. Adana’da uluslararası bir firmanın idari işler biriminde uzman olarak çalışan Senem Çakas, 2014 yılından itibaren Adana ve Bingöl’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına çalışmalarda bulundu. Demokratik İslam Kongresi (DİK) Kadın Meclisinde yer aldı.