HDP'nin Süleymaniye'deki temasları sürüyor

HDP heyeti, Süleymaniye’de temaslarını sürdürüyor. Heyet, YNK’yi de ziyaret etti.

HDP heyeti, Hewlêr’de iki günlük temaslarını tamamladıktan sonra Süleymaniye’ye geldi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) ziyaret etti.

Pervin Buldan, Feleknas Uca, Osman Baydemir, Bedran Öztürk, Dilek Öcalan, İmam Taşçıer ve MYK üyesi Zeynep Boğa’dan oluşan heyet, YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar, YNK Sözcüsü Sedi Ehmed Pire, YNK yöneticileri Hakim Qadir û Ciwan Îhsan, Bilêse Cebar Ferman ve Arêz Ebdullah tarafından karşılandı.

BEXTİYAR: ÖNEMLİ ADIMLAR ATMALIYIZ

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar, ulusal birlik çalışmaları kapsamında HDP’nin kendilerini de ziyaret ettiğini belirterek, "Toplantıda HDP heyeti ile ulusal birliğin sağlanması ve Kürdistan’daki siyasi duruma ilişkin konuştuk. Ulusal birliğin önemini konuştuk. Önümüzdeki süreçte buna dair daha önemli adımların atılmasını bekliyoruz” diye kaydetti.

BULDAN: KÜRT İTTİFAKI SAĞLANMALI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şöyle konuştu: “YNK ile Kürt halkını ulus birliği, ittifakın önemi ve ulusal kongrenin toplanmasının önemini konuştuk. Efrin’e yönelik işgal saldırıları olduğu gibi Kerkük’ün işgaliyle yüreğimiz yaralandı. Yaşadığımız bu olaylar Kürt halkının birliği, ulusal kongrenin toplanmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Kürt ittifakının sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kürt halkı işgalcilere karşı hiçbir zaman boyun eğmediği gibi biz de boyun eğmeyeceğiz.”

HDP heyeti, YNK Genel Sekreter Başkan Yardımcısı ile de bir araya geldi.

HDP heyeti, bugün de Süleymaniye’de görüşmelerini Goran Hareketi, Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu, PYD, Tevgera Azadi’yi ziyaret edecek.