Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HDP’nin Süleymaniye’deki ‘Ulusal Birlik’ ziyaretleri sürüyor

HDP heyeti Süleymaniye'deki temaslarını sürdürüyor. Heyet, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu'nu ziyaret etti.

Süleymaniye’de temaslarını sürdüren HDP heyeti, Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu'nu ziyaret etti.

Osman Baydemir, Bedran Öztürk, İmam Taşçıer ve MYK Üyesi Zeynep Boğa’dan oluşan heyetini Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu Başkanı Berhem Salih ve beraberindekiler karşıladı.

Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu merkezinde basına kapalı yaklaşık bir saat yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

SALİH: TÜM TARAFLAR ÇABA GÖSTERMELİ

Koalisyon Başkanı Berhem Salih, HDP heyetiyle yaptıkları toplantıda ulusal birlik ve kongrenin önemini konuştuklarını söyledi. Salih, şunları aktardı: "Kürt halkının birliğini nasıl sağlayabiliriz, kongreyi ne kadar erken toplarız, bunları detaylı bir şekilde konuştuk. Kürt halkı dört parça Kürdistan’da da birlik olmalı ve bir an önce ulusal kongreyi toplamamız gerekir. Kongrenin toplanması için de desteklerimizi sürdüreceğiz. Kürt halkının geçtiği bu zorlu süreçte birliğin önemi daha fazladır. Biz siyasi taraflar olarak birlik ve kongre için üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz. Tüm tarafların birlik ve kongre için çaba göstermesi gerekir."

BAYDEMİR: BOYNU BÜKÜK DEĞİL, GÜÇLÜ OLMALIYIZ

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir ise şöyle konuştu:

“Kürt halkı için bu zorlu süreçte en önemli yol birlik ve beraberliktik. Kürt halkının yaşadığı Mahabad neyse Kerkük, Amed, Efrîn de odur. Hiçbirinin arasında hiçbir fark yoktur. Kürdistan’ın dört parçası için yüreğimiz bir atıyor. Kürt halkı bu zorlu süreçte ne olursa olsun birliğini sağlamalı, kongresini yapmalıdır. Boynu bükük, yenik değil daha güçlü çıkmalıyız.

Yaptığımız tüm görüşmelerde Kürt halkının birliğinin ne kadar önemli olduğunu konuştuk ve ulusal birlikte mutabıkız. Kürt halkının barış, özgürlük içinde yaşaması için daha fazla mücadele etmemiz, direnmemiz gerekir. Kürt sorunun da barışla çözülmesi gerekir. Bizim direnişimiz barış için, özgürlük için sürecek. Umut ediyorum ki en kısa zamanda birliğimizi sağlayıp, ulusal kongreyi toplarız.”

HDP heyeti Yeni Nesil Partisi ve Sosyalist Parti ile de bir araya gelecek.