Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HDP'nin Van adayları halkla buluştu

Van'da seçim çalışmaları tecrit protestoları, 8 Mart kutlamaları ve köy gezileriyle devam etti. Gittikleri her yerde halka seslenen belediye eşbaşkan adayları, Leyla Güven'in direnişini sahiplenmeye çağırdı.

HDP Van il ve ilçe örgütlerince yürütülen seçim çalışmalarında bugün yüzlerce ev, onlarca köy ve iş yeri ziyaret edilirken, büro açılışları halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

ERCİŞ

HDP İlçe Örgütü, HDO Van Milletvekili Muazez Orhan ve HDP Erciş belediye eşbaşkan adayı Yıldız Çetin'in yanı sıra birçok kadının katılımıyla ilçe binasında kadın buluşması düzenledi.

Program, rehin tutulan Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin’in kadınlara gönderdiği mektubun okunması ile başladı. Keskin, Leyla Güven ve zindanlardaki direnişi selamlayarak, mektubunda şunları kaydetti:

"8 Mart ruhunu her yere taşımak ve kadın temsiliyeti biz kadınların en büyük sorumluluklarındandır. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün öncülüğünü Leyla Güven arkadaşımız yapmaktadır. Sizin şahsınızda Leyla Güven yoldaşımızın direnişini selamlıyor ve yolunu yol, sözünü söz belleyip o yolda hep birlikte omuz omuza yürüyeceğimize olan inançla Leyla Güven şahsında bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

HDP Erciş ilçe eşbaşkan adayı Yıldız Çetin, tehditler ve tasfiye girişimlerinin kadın mücadelesini bitiremeyeceğini belirtti. Çetin, "Bugün Leyla Güven açlık grevinin 115. gününde. Leyla Güven’in talebi biz kadınların talebidir. Leyla Güven bugün bütün Kürt kadınlarının sesi oldu. Leyla Güven direnişinin önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.

Çetin, kayyum politikalarına değinerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kayyum atandı, ilk icraatları kadın kazanımlarını bertaraf etmek ve kadınları işten çıkartmak oldu. Bize sindirme politikaları ile geri adım attırabileceklerini düşünüyorlar. Eşbaşkanlık sistemi çok kolay kazanılan bir kazanım değil. Kadınların yıllarca hem sisteme, hem erkeğe, hem topluma karşı verdiği bir mücadelenin sonucudur. Bedeli ne olursa olsun, biz kadınlar asla haklı mücadelemizden ne geri adım atacağız ne de yıldırmalarına müsaade edeceğiz."

HDP Van Milletvekili Muazez Orhan da Leyla Güven’in eylemini selamlayarak, şöyle konuştu: "Leyla Güven’in talebi insani bir haktır. Dünyanın hiçbir yerinde şu anda İmralı da uygulanan tecrit sistemi yoktur. Leyla bu eylemiyle Türkiye halklarını barışa davet etmiştir. Bu hukuksuzluğun son bulması için bedenini açlığa yatırmıştır. Devletin hukuki sorumluluğunu yerine getirmesi için cezaevlerinde bu eylem büyümüş ve büyümektedir. Bizler zindanlarda şahadet haberleri almak istemiyorsak zindan direnişine ses olmalıyız. Leyla Güven bu meşru talebi yerine getirilmeli ve biz kadınlar Leyla Güven’e ses olmalıyız. 8 Mart'ta Leyla Güven ruhuyla yürümeliyiz."

EDREMİT

HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Edremit Belediye eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz, Medeni Özer, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Fikret Doğan, Edremit’te ilk olarak Hilton Oteli çalışanları ve Edremit Şoförler Durağı esnafıyla bir araya geldi.

Ziyaretler sırasında konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, “Kendimizi, ilçemizi yönetme biçimimiz kesinlikle halkın katılımıyla olacaktır. Esnafımız ve STK’larımızın da katılacağı bir yönetim anlayışını geliştireceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli ‘kayyum atarız’ diyerek tehdit ediyor. Halkımız bu tehditlere pabuç bırakmayacaktır" dedi.

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak da "Kayyumları karakola çeviren, ülkeyi kocaman bir hapishaneye çeviren ve hâlâ hapishaneler inşa etmeye çalışan bu iktidardan kurtulmak için önümüzde büyük bir fırsat var" diye konuştu.

Eşbaşkan adayları ve İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak son olarak Şabaniye Mahallesi büro açılışına katıldı.

Burada konuşan Mustafa Avcı, ablukaya alan polislere tepki gösterdi.

Avcı’nın ardından söz alan Yadişen Karabulak, “AKP’nin tahammülsüzlüğü yıllardır sürüyor. Sayın Bekir Kaya ve eşbaşkanlarımız bu zulme, haksızlığa karşı çıktığı için tutuklandı. İşte, 31 Mart’ta onların TOMA’larına, panzerlerine de yol vereceğiz. Tüm baskılara rağmen burada bir kez daha iradenize sahip çıktınız ve 31 Mart’ta bir kez daha sahip çıkacaksınız" mesajını verdi.

Karabulak ayrıca, tüm Vanlı kadınları 8 Mart etkinliklerine katılmaya davet etti.

İPEKYOLU

İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayı Azim Yacan, İlçe Eşbaşkanı Öznur Bartın ile birlikte Seyitfehim Mahallesi'nde seçim çalışması yürüttü. Yacan, ziyaret ettiği ailelere 31 Mart’tan sonra İpekyolu’nda neler yapacaklarına dair bilgi verirken, halkın çözüm önerilerini aldı.

ÇATAK

HDP Çatak belediye eşbaşkanları seçim çalışmalarına devam ediyor. Adaylar Esra Babur ve Murat Bozdemir ile ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup, seçim çalışmaları kapsamında Berxo (Alacayar) Mahallesi'nde kapı kapı dolaşıp halkla bir araya geldi.

SARAY

Saray’da seçim çalışmaları ilçe merkezinde düzenlenen yürüyüşle sürdü. DBP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, Barış Anneleri İnisiyatifi, Saray HDP ilçe eşbaşkan adayları Caziye Duman, Şahabettin Bilmez ve beraberindekiler ilçe merkezinde ‘Bijî berxwedana Leyla yê” sloganlarıyla yapılan yürüyüşün ardından seçim çalışmalarına devam etti. Caziye Duman, “Halkımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iradesine sahıp çıkacaktır. Leyla Güven’in talepleri halkımızın talepleridir, tecride derhal son verin" dedi.