HDP: Sur'un hafızası peşkeş çekiliyor!

HDP, Sur ilçesinde 14 parselin satışa çıkarılmasına tepki göstererek, "Sömürgeci zihniyete inat halkımızla birlikte omuz omuza 31 Mart’ta zafere giden yolun taşlarını döşeyeceğiz” dedi.

Amed'in işgal edilen Sur Belediyesi’ne atanan kayyum Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait 14 arsayı satışa çıkardı. Yerel seçimler öncesi taşınmazları satılığa çıkaran kayyum, tarım arazi olup imara açıldıktan sonra belediyenin düzenleme ortaklık payından arta kalan ve mülkiyeti belediyeye geçen arazileri, toplamda 44 milyon 123 bin TL teklif usulüyle ihaleye açtı. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) konuya ilişkin parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasına HDP milletvekilleri Semra Güzel, Selçuk Mızraklı, Remziye Tosun ve il yöneticileri ile üyeleri katıldı. Basın açıklamasını HDP’li Remziye Tosun okudu.

'SÖMÜRGE VALİLERİ!'

Tosun, 11 Eylül 2016 tarihinden bugüne 3'ü Büyükşehir,7'si il olmak üzere 95 DBP'li belediyeye kayyumlar atandığını, kayyumların iktidar partisinden aldıkları güçle çok sayıda yolsuzluğa imza attıklarını ifade etti. Tosun, "Kayyımlar iktidar partisinden aldıkları güç ile başta yolsuzluk, talan, adam kayırmacılık, işten çıkarmalar, belediyelere ait taşınır ve taşınmazların satılması gibi birçok hukuksuz fiile imza atmıştır. Tabir-i caizse 21'inci yüzyılda Kürt illerinde atanan sömürge valileri gibi çalışmışlardır" diye konuştu.

Yaklaşık 2 haftadır Amed'in ana caddelerinde asılmış olan ve üzerinde "Sur Belediyesi'nden satılık arsalar" yazan pankartları anımsatan Tosun, bu pankartları talancı zihniyetin ayyuka çıkmış hali olarak tanımladı. Yerel seçimlere üç ay kala alelacele alınan bu satış kararının kabul edilemez olduğunu belirten Tosun, söz konusu ihalenin ise kayyumun görevi kötüye kullanmasının açık örneği olduğunu vurguladı. 

Tosun, "Sur'un hafızası valinin eliyle yandaşlara peşkeş çekiliyor" vurgusunda bulundu.

YEREL SEÇİM MESAJI

HDP Milletvekili Remziye Tosun, açıklamasının sonunda, "Diyarbakır’ı parsel parsel ranta açtırmayacağız ve sömürgeci zihniyete inat halkımızla birlikte omuz omuza 31 Mart’ta zafere giden yolun taşlarını döşeyeceğiz" dedi.