HDP: Tekçi zihniyete inat Hasankeyf yaşasın!

HDP MYK Üyesi Beyza Üstün, "Ölüm saçan projelerle Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklara dayatılan belleksizleştirme operasyonuna geçit verilemez" dedi.

Halkların Demokratik Partisi MYK Üyesi, Ekoloji Komisyonu Sözcüsü Beyza Üstün, AKP'nin Hasankeyf'e dönük soykırımcı ve rantçı saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dünya Hasankeyf Günü'nde, Hasankeyf'in karşı karşıya olduğu barbarlığı dünya kamuoyuna duyurmak, dayanışmak, yıkım projelerine, suların şirketlerin kullanımına verilmesine karşı yaşamı korumak için farklı ülkelerin farklı şehirlerinde ekoloji mücadelesinin bileşenleri seslerini yükselttiler" denildi.

'GEÇİT VERİLEMEZ'

Üstün, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Bugün Ilısu Barajı, kültür ve tarih belleği olan Hasankeyf için yıkıcı bir tehdit olarak karşımızda duruyor. Amed'in kalbi olan Sur'un yıkıldığı, OHAL KHK'larıyla doğal alanların sermayeye devredildiği, Dersim ormanlarının ateşinin söndürülmediği bir dönemde 12 bin yıllık tarih yok ediliyor. Hasankeyf katil bir projeyle sular altında bırakılmak isteniyor, tarihi kayalar parçalanıyor. Ilısu Barajı ile aralarında köy ve mezraların da bulunduğu 199 yerleşim yeri, binlerce canlının yaşam alanları sular altında bırakılmak isteniyor.

Oysa, 12 bin yıllık Hasankeyf, sermayeye, barajlara, HES'lere kurban edilemez. Hafızamızdan, ortak kültürümüzden, Mezopotamya'nın geleceğinden kirli elinizi çekin. Ölüm saçan projelerle Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklara dayatılan belleksizleştirme operasyonuna geçit verilemez. Hasankeyf Günü'nde farklı coğrafyalarda Hasankeyf için kol kola giren herkese selam olsun.

Bir kez daha 'Ilısu Barajı Projesi durdurulsun'; Hasankeyf yaşasın diyoruz."