HDP Van’da halkla birlikte 24 Haziran’a yürüyor

HDP Van İl Örgütü seçim çalışmalarını merkez Tuşba ve İpekyolu İlçelerinde sürdürdü. Çalışmalar kapsamında halkla bir araya HDP’liler halkı seçimler konusunda bilgilendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, İstasyon Mahallesi’nde seçim bürosunu açarak semt pazarlarında halkla bir araya geldi.

Aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan’ın aralarında bulunduğu grup önce İstasyon Mahallesi seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Halaylarla yapılan açılışından ardından HDP’liler, Semt Pazarını ziyaret ederek halka Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını dağıttı.

İPEKYOLU

HDP’li Kadınlar ilçeye bağlı cumhuriyet ve kefenli Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantıya HDP ilçe Eşbaşkanı Edibe Babur HDP ve DBP kadın meclisleri katıldı.

Toplantıda söz alan HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Edibe Babur, 24 Haziran seçimlerinin Kürt için oldukça hayati bir seçim olduğunu ifade etti. Babur, seçimlerde özellikle kadınlara önemli bir rol düştüğünü belirterek, tüm kadınları seferber olmaya çağırdı.