Hişyar Osal: Üreten bir Şırnak olacağız

Şırnak için yerel seçimlerde kazanımı neredeyse yüzde yüz olarak gördüklerini söyleyen HDP adaylarından Hişyar Osal, üretime dayalı projelerle istihdam alanları oluşturacaklarını belirterek, "Üreten bir Şırnak olacağız" dedi.

Hayali seçmenler ve taşıma oyların gündeminde olduğu Şırnak Merkez’de seçim tarihi yaklaştıkça yaşanan usulsüzlükler de gün yüzüne çıkıyor. Son 6 ay içerisinde binlerce asker ve polis oylarının buraya taşınmasına adaylardan tepki geldi. Bu tür hilelere karşılık daha sıkı bir çalışma yürüteceklerini kaydeden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Eşbaşkan adaylarından Hişyar Osal seçim çalışmaları ve projeleri hakkında konuştu.

Kendisi daha bebek iken babası devlet tarafından katledilen Osal, yıllar sonra da aynı şekilde annesini bir polis kurşunu ile kaybetti. Her seçim döneminde bölgelerinde baskı ve hak ihlallerinin hat safhaya ulaştığını da kaydeden Osal, halkın bunlara da cevaplarını sandıkta vereceklerini söyledi. Baskılar karşısında geri adım atmayarak, çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Osal, "Sürekli siyasi karmaşaların sorunların olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Belediyede her ne kadar büyük tahribatlar yapılmış olsa da, belediye borca sokulmuş olsa da özverili tenezzülsüz bir yönetim anlayışı ve halkın desteği ile tüm bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

‘NASIL BAŞARACAĞIMIZI BİLİYORUZ’

Belediyenin bunun için imkânlarının olduğunu ifade eden Osal, "Bunu en çok da bölgemizde pek yaygın olmayan üretim ile yapabiliriz. Çok üreteceğiz. Her alanda üretim yolları açacağız. Bu üretimi gerçekleştirmek için de bir enstitü kuracağız. Bu enstitü bölgeden beyin göçünü engelleyecek, aksine beyin ithalatı yapacak.

Bölgemiz çok verimli bir bölge. Yer altı zenginlikleri de, doğal kaynakları da çok fazla, toprağı da fazlasıyla bereketli. Bunlar hiçbir şekilde değerlendirilmiyor. Çünkü değerlendirilme altyapısı da yok. Hem halkın üretim ile ilgili olan güncel üretim bilinci düşük hem de devletin bölge halkına bu alanda bir adımı olmamıştır. Biz bu halkın içinden gelmeyiz. Nasıl başaracağımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR ZULÜM EBEDİYETE KADAR SÜRMEDİ, SÜRMEYECEK’

Yıllardır üretimin ve ticaretin içinde olduklarını ifade eden Osal, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Sadece insanları birleştirmek ve ortak bir aklı hâkim kılabildiğimizde bu sorunların üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. Biz belediyeyi hayırlısı ile kazandıktan sonra halkımızın emaneti olan belediyeyi kayyumlardan alacağız. Her ne kadar 1 defa kayyum atanmış olsa da 2’inci kez bunu yapamayacaklar. Atarsa da bu halk iradesine sahip çıkacak. Hiçbir zulüm, hiçbir hukuksuzluk ebediyete kadar sürmedi, bundan sonra da sürmeyecektir."