HPG, 2018 yılında hayatını kaybeden 6 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2018 yılında farklı tarihlerde hayatını kaybeden altı gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılında farklı tarihlerde altı gerillanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “2018 yılı, AKP-MHP faşizmine karşı tüm Kürdistan sathında önemli bir direniş yılı olarak tarihe geçmiştir. Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni topyekun olarak tasfiye etmeyi önüne koyan işgalciliğe karşı fedaileşen Kürdistan gençliği, çok büyük kahramanlıklar göstererek direniş destanları yazmış ve faşizme geçit vermemiştir. Bu uğurda verilen mücadeleler, kahramanlıklar ve eşsiz fedakarlıklar tüm halkımızın zihninde ve yüreğinde yaşam bulmakta, halkımız yiğit evlatlarını her daim yaşatmaktadır.

Bu direniş mücadelesinde 2018 yılının farklı tarihlerinde ve çeşitli bölgelerde şahadete ulaşan Adıl, Cudi, Kemal, Kurtay, Rızgar ve Zanin arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Gerillaların aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulunan HPG-BİM, “özgürlük bayrağını zafere ulaştırma” sözü verdi

“Her 6 yoldaşımız da Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü amacıyla devrim yoluna çıkmış ve bu uğurda Kuzey Kürdistan’da düşmandan hesap sorma mücadelesi içerisine girmişlerdir. Özgürlüğün, büyük bedeller ve fedakarlıkla kazanılabileceğini en üst düzeyde bilince çıkaran bu değerli yoldaşlarımız, dolu dolu geçen mücadele yaşamlarında her daim Önder Apo ile doğru yoldaş olma tutkusuyla mücadele görevlerine yüklenmişlerdir. Kürdistan’da PKK mücadelesiyle doğup büyüyen neslin, en yiğit ve en güzel örnekleri olan kahraman şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz. Değerli ailelerimiz şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”

Hayatını kaybeden altı gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Adıl Zilan
Adı Soyadı: Osman İşler
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Akgül - Sabri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2018 / Ağrı

 

Kod Adı: Cudi Aşkita
Adı Soyadı: Serhat Aycil
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hınar - Lezgin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Kasım 2018 / Van

 

Kod Adı: Kemal Bagok
Adı Soyadı: Lokman Genç
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Raife – Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ekim 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Kurtay Sipiriz
Adı Soyadı: Umut Mevduk
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Vahide - Hamza
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Hakkari

 

Kod Adı: Rızgar Begiri
Adı Soyadı: Şaban Karagülle
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şerife - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Kars

 

Kod Adı: Zanin Rubar
Adı Soyadı: Muhammed İbrahim Osman
Doğum Yeri: Lübnan
Anne - Baba Adı: Renda - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mart 2018 / Gabar