HPG: İşgalci Türk devleti Zap’ı 77 kez bombaladı

HPG Basın İrtibat Merkezi işgalci Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtirken sadece Zap bölgesinin 77 kez bombalandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Zap bölgesindeki birçok direniş alanının 24,25 ve 26 Nisan günleri en az 77 kez bombalandığını bildirdi.

Açıklamada işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

“1. Zap bölgesinde;

— 25 Nisan saat 07:30’dan 08:30’a kadar Sîda’daki direniş mevzilerimize işgalci Türk ordusu tarafından 3 kez ağır silahlarla saldırı gerçekleştirilmiştir. Güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş ve temas yaşanmıştır.

— 25 Nisan saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından ağır silahlarla saldırı gerçekleştirilmiştir. YJA Star güçlerimiz kendini savunmak için cevap vermiş ve yaşanan temasta 1 işgalci ölmüştür.

— 25 Nisan saat 16:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından tekrardan ağır silahlarla saldırı gerçekleştirilmiş, yaşanan temasta 1 işgalci ölmüştür.

2. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

—24, 25 ve 26 Nisan’da Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz 8 kez saldırı helikopteri, 69 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.”