HPG: Şehadete ulaşan Perwer Rohat yoldaşımızı anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla komutanı Perwer Rohat (Sadık Özalp)’ın 11 Aralık 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in Perwer Rohat (Sadık Özalp)’ın şehadetine ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

2017 yılında, PKK’yi bitirme sözü ile Kürdistan’daki işgal savaşını hızlandıran AKP-MHP faşist iktidarı Kürdistan gerillası karşısında büyük bir yenilgi ve başarısızlığı yaşamıştır. Kuzey Kürdistan’daki saldırılarla yetinmeyen TC faşizmi, bir çok sefer sınır ötesi işgal operasyonları da yapmak istemiş, ama düşmanın her girişimi kahraman gerillamızın direnişi sayesinde TC faşizmi için bir yenilgiye dönüşmüştür. Dört parça Kürdistan’da gelişen Apocu fedai direniş ruhu düşmana tarihi darbeler vurarak, faşizmin tüm hesaplarını bertaraf etmiştir.

AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen tarihi direnişin mimarı hiç şüphesiz fedai kahraman şehitlerimiz olmaktadır. Mücadelemiz içerisinde verilen bedellerimizden bir tanesi de 11 Aralık 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları içerisinde düşmanın araziye döşediği mayına basarak şehit düşen Perwer Rohat (Sadık Özalp) arkadaşımız olmuştur.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Perver Rohat
Adı Soyadı: Sadık Özalp
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Atiye - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Aralık 2017 / Medya Savunma Alanları

Perver arkadaşımız, Kürdistan’da yurtseverlik duygularının her zaman canlı olduğu Cizre’de dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları, Kürt Özgürlük Hareketinin Botan başta olmak üzere Kürdistan’ın birçok şehrinde kendini örgütlediği ve gerilla savaşının başlayıp, yayıldığı yıllara denk gelmiştir. O yıllar TC faşizminin Kürdistan’da soykırım ve işgal saldırılarının yoğun olduğu yıllar olmaktadır. Kürdistan’da yeniden varoluş mücadelesinin verildiği yıllarla büyüyen Perver arkadaşımız, 1991 yılında, halk serhıldanlarının zirve yaptığı bir süreçte, çok genç yaşlarda mücadele saflarına katılmış, Önder Apo’nun yılmaz bir militanı olmanın sözünü vermiştir.

İlk gerillacılık pratiğine Haftanin ve Botan alanlarında başlayan Perver arkadaşımız enerjik, genç  yapısıyla kısa sürede savaşçılıkta yetkinleşmiş ve Dersim-Koçgiri alanlarına geçmiştir. Uzun yıllar Dersim sahasında geçen pratik içerisinde düşmana ağır darbeler vuran bir pratiğin sahibi olmuştur. Onlarca eylemde saldırı ruhuyla yer almış, yine onlarca eyleminde bire bir komutası olarak düşmana ağır darbeler vurmuştur. Gerillanın Koçgiri alanına açılım yaptığı yıllarda öncülük eden arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Dersim - Koçgiri pratiği ile savaştaki tecrübesini, yetkin bir komutanlık pratiğine de dönüştüren Perver arkadaşımız 27 yıllık gerillacılık pratiği içerisinde Botan, Zagros, Medya Savunma Alanlarında da en aktif bir şekilde mücadele yürütmüştür. 2011-2012 yıllarında devrimci halk savaşı sürecinde Zagoslarda Komutan Reşit ile birlikte eyalet komutanlığında yer almış ve o süreçteki eylemleri bire bir yürüten komutanlarımızdan biri olmuştur.

Kendisine verilen her görevi büyük bir özveri ile yerine getirmenin çabası içerisinde olan Perver arkadaşımız, kendi emeği ve askeri tecrübesiyle tüm kademelerde görev yürütmüş ve en son olarak da HPG Komuta Konseyi görevini yürüterek her dönem sorumluluğuna sahip çıkmıştır.

Önder Apo’nun yanında da eğitim alan Perver arkadaşımız, mücadele yürüttüğü tüm alanlarda Önder Apo’nun yılmaz bir militanı olmayı başarmıştır. Savaşın en zorlu anlarında Önderlik çizgisinde taviz vermeden, hareketimize bağlı ve büyük bir fedakarlıkla, eşine ender rastlanan bir emeğin sahibi olmuştur.

Tüm pratik sahalarda öncü bir savaşçı ve komutan olan Perver arkadaşımız, amansız geçen yıllar içerisinde girdiği çatışmalarda birçok defa yaralanmasına rağmen, bir an bile durmadan mücadelesine devam etmiştir. Gazi bir arkadaşımız olmasına rağmen PKK’de insan iradesinin neler başarabileceğinin en somut örneklerinden biri olarak her zaman öncü bir komutan olmuş ve en zorlu alanlarda görev yürütmüştür. Özverili duruşu ile birlikte çalıştığı tüm yoldaşları için moral ve coşku kaynağı olan Perver arkadaşımız, her zaman savaşçılarıyla da bire bir ilgilenmiş, kendi deneyim ve tecrübesini savaşçılarına aktararak, özgürlük mücadelemizin yarınlara taşınmasına büyük katkılar sunmuştur.

Perver arkadaşımızın ailesi yurtsever bir aile geleneğinden gelmiş, aile çevresinde bir çok genç gerilla saflarına katılarak, Kürdistan’da örnek ailelerden biri olmuştur. Cesur arkadaşımız da aynı aile çevresinden parti saflarımıza katılan, komutan arkadaşlarımızdan biri olarak mücadele tarihimizden yerini almıştır.

Perver Rohat arkadaşımızın kaybından dolayı başta değerli Özalp ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve tüm şehit arkadaşlarımızın şahsında özgürlük mücadelemizi zafere ulaştırmanın sözünü bir kere daha yineliyoruz.''