HPG: Şemdinli’de en az 11 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Temmuz günü Şemdinli’de düzenlenen eylemlerde en az 11 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı açıklama yapan HPG-BİM, Şırnak’ta askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG, ‘5 gerillanın şehadete ulaştıklarını, 1 gerillanın ise ağır yaralı şekilde esir düştüğünü’ açıkladı.

HPG sitesinde yayımlanan açıklamanın detayları şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBE

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

14 Temmuz günü saat 17.30’da Şemzinan’a bağlı Bedevê ile Bêzelê karakolları arasındaki yolda ilerleyen işgalci TC ordusuna ait 3 transit araç Şehit Silav vadisinde güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan transitlerden 1’i imha olmuş, tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüştür.

Olay yerine müdahale amaçlı gelen askeri birlikler de gerillalarımız tarafından vurulmuştur. Pusuya düşürülen düşmanın ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Eylemden sonra kobra tipi taarruz helikopterler ve savaş uçaklarının desteğiyle alana müdahale eden işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterlerle uzaklaştırmıştır.

14 Temmuz günü saat 10.15’de YJA Star güçlerimiz Çelê’ye bağlı Tepê Ortê ile Tepê Korek karakollarına yönelik eş zamanlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

DERSİM’DE OPERASYON

13 Temmuz günü işgalci TC ordusu Dersim’in Batı cephesini kapsayan bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün 19.00 ile 20.00 saatleri arasında Zargovit alanını obüs ve havan topları ile bombalayan düşman güçlerinin operasyonu halen devam etmektedir.

12 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Dersim merkezde başlattığı operasyon 15 Temmuz günü saat 01.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

ŞIRNAK’TA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

2 Temmuz günü saat 03.00’da işgalci TC ordusu İHA’lar ve savaş uçaklarının desteğinde Şırnak’ın Hezex ilçesine bağlı Hedılê köyü ve Sımo mezrasında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci askerler arasında yoğun çatışmalar yaşanmış, edinilen bilgilere göre bu çatışmalarda 5 düşman askeri öldürülmüştür.

Karadan güçlerimize karşı başarı elde edemeyen işgalci TC ordusu, savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

5 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 5 yoldaşımız düşman güçlerine karşı göğüs göğse çarpışarak şehadete ulaşmış, bir arkadaşımız da ağır yaralı bir şekilde esir düşmüştür.