HPG Şırnak’ta bir SİHA düşürdü

HPG gerillaları, Şırnak’ta düzenlediği bir eylemde Silahlı İnsansız Hava Aracı’nı (SİHA) düşürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ta Şerafettin Elçi havaalanına iniş yapmak isteyen bir SİHA’nın vurularak düşürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada şu detaylar verildi: “19 Haziran günü saat 15.30’da güçlerimiz, Şırnak’taki Şerafettin Elçi hava alanına iniş yapmak isteyen Silahlı İnsansız Hava Aracına (SİHA) yönelik bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimizce isabetli bir şekilde vurulan SİHA düşürülmüştür. Hoser köyü ve Hezex ilçesi arasına düşen SİHA tümden imha olmuştur. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 22 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

BARZAN BÖLGESİNDE BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesine de bir askerin gerilla eyleminde öldürüldüğü belirtildi: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 6 Ağustos günü saat 03.20’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.”

BİNGÖL’DE ASKERİ OPERASYON

Açıklamada ayrıca Bingöl’de askeri bir operasyonun geri çekildikten sonra gizli birliklerin konumlandığı belirtildi. “ Bingöl’de askeri biİşgalci TC ordusu 27 Temmuz günü Bingöl’ün Yayladere alanında insansız hava araçları ve kontraların desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu 4 Ağustos günü alandan geri çekilmiştir. Alanda konumlanan gizli birlikler ise pusulama faaliyetleri yürütmektedir.”