HPG: Üç bölgede 17 asker öldü, bir kişi cezalandırıldı

HPG gerillaları Çukurca’da askeri konvoya yönelik bir eylem düzenledi, 15 asker öldü. Sason’da gizli birliğe eylemde 2 asker öldü, 4 kontra yaralandı. Van’da bir kişi cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 6 Haziran günü “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında askeri konvoya eylem düzenlendiğini bilirdi. Açıklamaya göre kirpi tipi bir araca sabotaj düzenlenirken, diğer araçlar yakın mesafeden vuruldu.

HPG-BİM, şu detayları verdi: “Güçlerimiz saat 21.30’da Hakkari ile Çelê (Çukurca) ilçesi arasında ilerleyen işgalcilere ait askeri bir konvoya yönelik Kani Orê alanında eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz ilk önce konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve bu araç tümden imha edilmiştir. Patlamanın etkisi ile diğer araçlar yoldan çıkmış ve güçlerimiz konvoydaki tüm araçları yakın mesafeden yoğun bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylemde 15 düşman askeri öldürülmüşve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçlere ait kobra tipi helikopterler alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Alanda bir operasyon başlatan işgalci güçler 7 Haziran günü sabah saatlerinde araç enkazı, ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Operasyon ise aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

SASON’DA GİZLİ BİRLİK VURULDU: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

HPG-BİM, gerillanın Batman’ın Sason alanında gizli bir birliği takibe alarak düzenlediği eylemin ayrıntılarını şöyle aktardı:

“İşgalci TC ordusu bir süredir Batman’ın Sason alanında gizli birliklerin desteği ile pusulamalar yapmaktadır. Güçlerimiz 4 Haziran günü Sêbene köyü yakınlarında düşmanın gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşmanın bu gizli birliği aynı gün saat 19.30’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 2 asker öldürülmüş, 4 kontra da yaralanmıştır.Eylem ardından işgalci güçlerin başlattığı operasyon halen devam etmektedir.”

BAŞKALE’DE BİR KİŞİ CEZALANDIRILDI

Van’ın Başkale ilçesinde ise bir kişi gerilla tarafından cezalandırıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:“Uzun bir süredir işgalci güçler ile çalışan ve kontra faaliyetleri yürüten Mustafa Günerisimli bir şahıs 6 Haziran günü saat 23.00’da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında güçlerimizce cezalandırılmıştır.”

KANDİL, ZAP VE XAKURKÊ’YE HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, ayrıca Türk savaş uçaklarının Kandil, Zap ve Xakurkê’de bazı alanları bombaladığını bildirdi. Bu saldırıya ilişkin detaylar şöyle:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 7 Haziran günü saat 17.00 ile 18.00 arasında Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları; Kandil bölgesine bağlı Bêpala köyü çevresini, Zap bölgesine bağlı Karkêr tepesi çevresini ve Xakurkê bölgesini bombalamıştır. Xakurkê alanında savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda arazide yangın çıkmıştır.”