HPG: Ağrı’da 10 özel harekat polisi öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’da 10 Kasım günü yapılan eylemde 10 ‘özel hareket polisi’nin öldürüldüğünü açıkladı. HPG, 5 Kasım günü de zırhlı araçlara sabotaj eylemi düzenlendiğini aktardı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’da Türk ordusuna yönelik son günlerde düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

10 KASIM GÜNÜ 10 ÖZEL HAREKET POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Mahir, Şehit Eylem ve Şehit Argeş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Kasım günü saat 07.50’de Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Gürbulak sınır kapısına giden uluslararası yol üzerinde içinde özel harekat polislerinin bulunduğu bir otobüse yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan otobüs darbelenmiştir. Ölü ve yaralı polis sayısının daha fazla olduğu bu eylemde tespit edilebilen 10 özel harekat polisi öldürülmüştür.

SÜLEYMAN SOYLU VURULAN YERİ ZİYARET ETTİ

Eylem ardından çok sayıda ambulans, zırhlı ve sivil araçlar ile ölü-yaralı polisleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, Bazid ovasında bir operasyon başlatmıştır. 11 Kasım günü ise Süleyman Soylu ve ekibi çok sayıda skorsky ve kobra tipi helikopter ile bölgede ağır kayıp veren güçlerini ziyaret etmiştir.

5 KASIM’DA 5 ZIRHLI ARACA SABOTAJ EYLEMİ

5 Kasım günü güçlerimiz saat 23.00 sularında Ağrı il merkezi yakınlarında 5 zırhlı araca yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde darbelenen zırhlı araçlardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

14 Kasım günü saat 14.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 15.00’da savaş uçakları Şırnak’ın Cudi dağında bulunan Gundikremo alanını bombalamıştır.